Åbent i dag: 10-17

Fra 2010 til 2019

 

 

2019

Parken åbner Europas største brillebjørneanlæg

For første gang nogensinde kan gæster opleve bjørne i parken. I anledning af 50-års jubilæet indvier parken et særligt anlæg, nemlig Europas største anlæg til brillebjørne. I første omgang flytter to tvillingebrødre ind. Nogle måneder senere kommer en hun og en han til. Anlægget er inddelt i sektioner, så bjørnene kan gå hver for sig. På sigt er det meningen, at flere bjørne skal føjes til flokken.

 

 

50-års jubilæet markeres

Den 12. august 2019 er det 50 år siden, at GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, som den gang hed Løveparken, slog portene op og bød velkommen til de første gæster. Det runde hjørne markeres sæsonen igennem blandt andet med åbningsshow med PawPatrol, fødselsdagsshow med Sebastian Klein og officiel indvielse af bjørneanlægget i august. Desuden indvies parkens nye legetårn, det ni meter høje Skywalk. Parken åbner to kørestolsgynger, som fonde har doneret. Billetsalget og restaurant ZOOasen bliver renoveret, og indkørslen til parken bliver ombygget for at lette adgangen for gæster. I anledning af jubilæet skriver historiker Poul Ulrich Jensen en bog om parkens historie; "De første 50 år - Fra Løvepark til GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA".

Næstbedste besøgstal nogensinde
2019 bliver året, hvor GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs besøgstal bliver det næsthøjeste nogensinde. I 1973 kom der godt 400.217 gæster. I 2000, hvor gorillaernes store udeanlæg åbnede, satte besøgstallet rekord med 441.000 gæster. Og 2019 kom så ind på en andenplads med 404.181 gæster.  

Besøgstal: 404.881

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO
Blå blok taber regeringsmagten til rød blok, og Mette Frederiksen bliver ny statsminister i en socialdemokratisk mindretalsregering. 
Over en million elever verden over går i klimastrejke for at få politikerne til at sætte handling bag ord og modvirke global opvarmning.
Katedralen Notre Dame bryder i brand, og ødelægges så meget, at det vil koste en formue at reparere kirken.
For første gang nogensinde bliver Danmarks håndboldherrer verdensmestre med en sejr på 31-22 i finalen mod Norge.

2018

Udstillingen Tilbage til istiden åbner

Da parken skyder sæson 2018 i gang, bliver den nye vandreudstilling Tilbage til istiden også åbnet. Udstillingen, som er etableret med støtte fra Nordea-Fonden, er en interaktiv udstilling om, hvordan isen og vandets enorme kræfter skubbede til og formede landskabet. Gæster kunne også opleve 15 modeller af istidsdyr i naturlig størrelse - blandt andet mammutter, sabelkatte og uldhårede næsehorn. Udstillingen er i parken i 2018 og 2019.

Rensdyr rykker ind
I 2018 ankommer en ny dyreart i form af rensdyr. De placeres i et anlæg, som grænser op til istidsudstillingen. Udover at have modeller af istidsdyr ville parken gerne tilføje en ekstra dimension og oplevelse til gæster i istidsudstillingen ved at vise en levende dyreart fra istiden, som stadig eksisterer i dag, nemlig rensdyr. 

Nordens og Danmarks bedste zoologiske have
I begyndelsen af 2018 bliver GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA via brugerafstemninger hos den svenske rejsehjemmeside barnsemester.se samt DanCenter og Danland kåret som henholdsvis Nordens bedste og Danmarks bedste dyrepark og zoo. 

Besøgstal: 387.171

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO
En meget varm sommer sætter sit præg på landet, og ifølge DMI er perioden maj til juli 2018 den tørreste sommer i Danmark i 99 år. 
Danmarks siger farvel til to markante personligheder; Prins Henrik dør den 13. februar, og den folkekære musiker Kim Larsen dør den 30. september. 
Danmark får et dyrepoliti, da der på finansloven afsættes 38 mio. kroner over de kommende fire år til tre specialiserede dyrevelfærdsenheder under politiet.

Tennisstjernen Caroline Wozniacki vinder sin første Grand Slam-titel i Australian Open. 

 

2017

Nyt næsehorn og ny unge 

I begyndelsen af 2017 ankommer næsehornet Mazumba fra en hollandsk zoologisk have. Hun er drægtig ved ankomsten, og den 15. september føder hun en unge, som får navnet Savannah. Det er første gang i 11 år, at en næsehornsunge fødes i GIVSKUD ZOO. Ungen bliver populær både i Danmark og i udlandet, og videoer af den bliver delt og set af flere millioner mennesker i hele verden.  

Tre brune edderkopaber kommer til parken
Tre nye edderkopaber flytter i foråret ind i anlægget over for elefanterne. En han fra USA samt en hun og hendes unge fra Frankrig. De falder hurtigt til rette i de nye omgivelser. 

Spisestedet Baobab åbner
Et flot spisested slår dørene op i foråret 2017. Spisestedet Baobab er anlagt på P2 med udsigt til vand og legeplads. Indgangen skal forestille et stort baobabtræ, og frugten fra træet bruges også i maden på spisestedet. Baobab bliver taget rigtig godt imod af GIVSKUD ZOOs gæster. 

Dinosaurparken bliver udvidet
Flere nye modeller kommer til i dinosaurparken, og der bliver også lavet nye aktiviteter for børn. Dinosaurområdet er fortsat utrolig populært blandt gæsterne i GIVSKUD ZOO.

Rekordstort kuld ulveunger
I foråret bliver der født et rekordstort kuld ulvehvalpe. Hele ni unger kommer til verden. Desværre begynder flere af hvalpene hurtigt at skrante. Det viser sig, at ni var for mange til, at alle kunne får nok næring fra moren, for ungerne mangler vitaminer og mineraler. Flere får skader på knoglerne, og der var intet at gøre for at behandle dem. Derfor bliver seks af hvalpene aflivet. 

Emuer bliver naboer til dinosaurer
I efteråret åbner GIVSKUD ZOO et anlæg til emuer. Anlægget ligger på rundturen i dinosaurparken. Det er placeret her, da emuer nærmest kan betegnes som dinosaurernes nærmeste slægtninge. Så formidlingsmæssigt giver det god mening at kunne fortælle om fuglene mellem fortidens giganter.

Besøgstal: 389.386

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO
Brexit - Forhandlingerne om Storbritanniens udtræden af EU starter formelt. De ventes afsluttet i 2019 eller senere.
Der holdes kommunal- og regionsrådsvalg den 21. november. For første gang får Dansk Folkeparti og Alternativet hver en borgmesterpost.
Fænomenet #MeToo går viralt på de sociale medier og blev af det amerikanske magasin Time udpeget til "Årets person".

På sportssiden er det et stort år for Danmark. Blandt andet vinder Viktor Axelsen VM i badminton og bliver nr. 1 verdensranglisten. De danske fodboldkvinder får sølv ved VM. Og e-sportsholdet Astralis placerer sig blandt verdens bedste, da de vinder en stor turnering.  

2016

Sulawesimakakker rykker ind

Tre sulawesimakakker rykker ind i et anlæg over for elefanterne. De tre makakker skal til at begynde med bo i anlægget på P1. Men på sigt skal de flytte til det gamle chimpanseanlæg - og håbet er, at der kan etableres en større flok af sulawesimakakker.  

Stå ansigt til ansigt med løverne
For første gang i GIVSKUD ZOOs historie kan parken præsentere en stor og spændende løveudstilling. Den vises i forbindelse med et stort nyt 20 meter langt glasindkig, så gæster kan stå ansigt til ansigt med de store katte - kun adskilt af en glasrude.

Dinosaurparken udvides
Den populære dinosaurpark, der åbnede i 2015, bliver udvidet, så den rummer flere end 40 modeller fordelt på 25 forhistoriske arter. Blandt andet kan gæster opleve den fem meter høje Gigantoraptor, som mest af alt minder om en forvokset kalkun.

Gorillarokade på plads

Efter en turbulent periode, hvor blandt andet den berømte han Samson dør, falder der ro over gorillaflokken. Samsons søn Kipenzi overtager lederskabet, og  to unge hungorillaer kommer til. Dermed består flokken af førerhannen, fire hunner, den store unge Yeba samt Bomani, som bliver født i 2016. 

 

Nyt stort legeområde
På P2 åbner et nyt stort legeområde. Der er tale om Danmarks største Organic Robinia legeplads fra den danske producent Kompan. Legepladsen rummer over 20 forskellige redskaber, som alle er lavet i det miljøvenlige robinietræ. 

 

Besøgstal: 379.810

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO
Danmark får 15 medaljer med hjem ved OL - det næstbedste danske OL-medaljeresultat nogensinde.

Donald Trump vinder præsidentvalget i USA den 8. november. 
Den 28. november præsenterer statsminister Lars Løkke Rasmussen sin nye regering. Det nye parti Liberal Alliance er med i regeringen og får seks ministerposter. Venstre får 13, og Konservative får tre. 

 

2015

Dinosaurpark åbnes

Et stort nyt område med dinosaurer bliver åbnet. De 17 arter er meget populære, og den nye ”dinopark” afføder stor ros fra gæsterne.

Samson dør
Den berømte hangorilla Samson dør, 45 år gammel. Samson fik i 2013 undersøgt sit hjerte og sine lunger, og det viste sig, at han havde hjerteproblemer. De sidste år af sit liv fik han derfor hjertemedicin. Obduktionen efter hans død viste, at han døde af hjertestop. Samson nåede at få seks unger og 14.000 fans på facebook.

 

Seks kæmpeodderunger
Efter fiaskoen med den første kæmpeodderunge, som døde i 2014, tager forældrene revanche og bliver forældre først til to unger i marts måned og derefter til hele fire unger i november måned. Flokken er nu på otte individer.

 

Besøgstal: 392.090

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO
Den 8. maj finder det værste terrorangreb på dansk jord sted i København. To civile bliver skudt og dræbt, og i alt seks betjente bliver såret.
Den 2. september flyver Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, op til den internationale rumstation, hvor han er i 10 dage. 
Flygtningekrise i Europa med enorme antal flygtninge og migranter fører til stramninger på asylområdet i mange lande – selv i Sverige.
Den 12. december indgår 195 af verdens ledere en historisk klimaaftale, som skal træde i kraft i 2020 og begrænse temperaturstigningen til under to grader.

 

2014

ZOOTOPIA

GIVSKUD ZOO startede som ”Løveparken” i 1969, og i 1983 blev den privatejede park omdannet til en selvejende institution og fik navnet GIVSKUD ZOO. I 2014 tager man så småt endnu et nyt navn ”ZOOTOPIA” i brug. Det vil være fuldt indfaset i 2019.

Store byggeplaner

I forbindelse med offentliggørelsen af det nye navn ZOOTOPIA fremlægges også planerne for en ny zoo. Den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels og hans selskab BIG står bag skitseplanen. Den fulde ombygning ventes at koste i omegnen af en milliard kroner.

 

Odderunge dør
Kæmpeodderparret Frieda og Saro mister deres førstefødte unge. Den dør af lungebetændelse, blot to en halv måned gammel.

 

Vildhest vender tilbage til naturen

Przewalskihesten blev erklæret uddød i naturen i 1969. Kun på grund af avl i zoologiske haver eksisterer arten stadig, og fra 2008 har Prag Zoo stået for genudsætninger af hesten. I juli måned bliver en hoppe, som er født i GIVSKUD ZOO, sat ud i Mongoliet som et led i reetableringen af arten i naturen.

 

Besøgstal: 300.054

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO
Den 9. februar afliver København Zoo den halvandet år gamle giraf Marius. Dette fører til mediestorm i store dele af verden, og zoologisk direktør Bengt Holst modtager dødstrusler.
Den 28. februar annekterer Rusland den ukrainske halvø Krim.
Den dødelige sygdom ebola hærger en række lande i Vestafrika. WHO betegner udbruddet som det værste nogensinde.

 

2013

Første odderunger

I november føder kæmpeodderhunnen Frieda to unger. Desværre er den ene dødfødt, men den anden ser ud til at være frisk og rask. Odderne tåler ingen stress de første måneder efter fødslen, så adgang til anlæg og staldes begrænses til at omfatte deres dyrepasser og dyrlægen.

Ny wapiti

Efter i næsten 10 år ikke at have haft en han i flokken af wapitihjorte, så ankommer en ny avlshan i februar fra Hodenhagen i Tyskland.

 

Femte gorillaunge

Gorillaen Minnie føder den 16. februar sin femte unge. Det er en han, og efter en afstemning på vores facebookside får han senere på året navnet Amiri.

 

Udeanlæg til kæmpeodderne

Midt på sommeren blev kæmpeoddernes nye udeanlæg taget i brug. Anlægget er på ca. 2.000 m2 og indeholder en sø på 350 m2. Søen skal illudere en lavvandet flod i tørtiden, og der er masser af vandhyacinter og store træstammer i vandet. De store træstammer understreger betydningen af den voldsomme skovrydning i Amazonas, der ødelægger det sårbare økosystem.

 

Besøgstal: 316.564 gæster

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO

Den 13. marts bliver Pave Frans fra Argentina det nye overhoved af den katolske kirke. 

I april eksploderer to bomber tæt på mållinjen i Boston Marathon, sårer 183 og tager livet af tre mennesker 

Den 21. august omkommer omkring 1.400 mennesker under et gasangreb i udkanten af Syriens hovedstad Damaskus. Assad-styret anklages for at være ansvarlig for angrebet.

I november dræbes tusindvis af mennesker bliver på Filippinerne af den kraftigste tyfon, der nogensinde har hærget landet.

 

2012

Kæmpeodderne flytter ind

Den 1. juni 2012 bliver et nyt anlæg til kæmpeoddere indviet. Huset er i princippet et drivhus, hvor der hele året er

omkring 20 grader. Huset består af to halvdele opdelt af en publikumssti. I den ene side har odderne et

landområde og et stort bassin, hvor de kan ses gennem en glasrude. I den anden side kan de plaske rundt i et

lavvandet bassin. Ud over dette er der rederum, hvor odderne kan få ro til at passe deres unger. Her vil kameraer

give publikum mulighed for at følge med via skærme.

De to første kæmpeoddere hedder Frieda og Saro og kom fra henholdsvis Hagenbeck Tierpark i Hamborg og

Dortmund Zoo i Tyskland.

Bomaen
Parkens meget populære overnatningstilbud Bomaen får helt nye telte. De er større og med faste døre samt varme i gulvet, så gæsterne også kan holde varmen på de kolde dage.

Nye overdækkede spisepladser
Der bliver bygget nye overdækkede spisepladser ved P2, og en donation fra Tuborg Fondet gør det muligt at købe møbler til det nye hus samt at skifte alle møbler på terrassen ved ZoOasen.

Besøgstal: 321.378 gæster

 

Det sker uden for GIVSKUD ZOO

Den 14. januar kan dronning Margrethe fejre, at hun har været Danmarks regent i 40 år.

Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller dør den 16. april 2012. Han blev 98 år.

Nobels Fredspris 2012 går til EU for mange års arbejde på at forene Europa, og beslutningen skal ses som moralsk støtte i en krisetid.

Den 29. oktober går superorkanen Sandy i land over New Jersey og New York, hvorfra den bevæger sig nord over mod Canada. Mindst 40 personer mister livet. 

2011

Legeplads

Den 15. april bliver GIVSKUD ZOOs nye store legeplads indviet. Udover traditionelle legeredskaber er den nye

legeplads udstyret med interaktive og elektroniske legeredskaber, der tilfører legen en helt ny dimension. I

forbindelse med legepladsen åbnede salgsstedet PitStop, hvor gæsterne som noget nyt kunne købe pandekager.

Det var samlet en investering ca. seks millioner kroner.

Løveboom
2011 er også året, hvor der bliver født rigtig mange løveunger. De mange løvefødsler er slet ikke nogen

tilfældighed, men resultat af en langsigtet strategi for fornyelse af løveflokken i GIVSKUD ZOO. I alt bliver der født 23

løveunger.

Nyt næsehorn fra England
I 2011 sker der store rokeringer i næsehornsbestanden. GIVSKUD ZOO bytter avlshan med Woburn Abby

sarfaripark i England, så hannæsehornet Kaj må en tur til England, og til gengæld får vi Otze fra Woburn. 
Den 29. marts flytter GIVSKUD ZOOs to "små" næsehorn Zola og Max hjemmefra. Zola sendes til en stor safaripark i det nordlige Spanien, Parque de la Naturaleza Cabarceno. Max kom til Zoo la Boissière du Doré i Frankrig.


Første APP
GIVSKUD ZOO får sin første mobilapplikation, sit første mobsite samt digital formidling i safaribusserne. Der bliver også indgået en aftale med VAF Medier om at formidle Zoo TV indslag, nyheder, events og konkurrencer på GIVSKUD ZOOs mikrosite på mediekoncernens hjemmeside.


Besøgstal: 326.815 gæster

 

Det sker udenfor GIVSKUD ZOO

Osama bin Laden bliver slået ihjel af amerikanske specialstyrker.

Danmark får sin første kvindelige statsminister – Helle Thorning-Schmidt. 

2010

Gang i gorillaer

I 2010 sker der en masse omvæltninger i vores gorillaflok. I maj ankommer en ung gorillahun fra Tyskland, og hun

får hurtigt Samson og de unge hanner op på mærkerne. Chuma, som hun hedder, bliver lukket sammen med de

andre i etaper. Kidogo, den ældste af Samsons unger, bliver så frustreret over, at han ikke må være sammen med

resten af sin familie, at han med en lang gren springer stangspring ud af anlægget. Vel ude bliver han dog alligevel

så nervøs over at være på ukendt territorium, at han kravler op i et træ og pænt bliver siddende, til dyrlægen kommer og bedøver ham, så han kan komme ned. Derefter bærer vi ham så tilbage i anlægget, dog først efter at vi har fjernet alle de store grene. 

Nyt hunnæsehorn

Der er også nye dyr på den store næsehornssavanne. I maj ankommer en ung næsehornshun med navnet Samia

fra Tyskland. Hun har ikke før prøvet at gå i et blandet anlæg som vores. Så i begyndelsen bruger hun en masse energi

på at sætte sig i respekt hos bøfler og antiloper. Hun falder dog hurtigt til ro og søger selskab hos Inger og hendes to unger, Max og Zola. 

Skiftedag i løveflokken

2010 er også året, der afslutter en æra i vores løveflok. Lederne af flokken har siden 2001 været de to brødre Tau

og Nkosi. Det vil sige, at de fleste af vores yngre hunner er deres afkom. Så for at undgå indavl skal der nyt blod

til. I starten af 2010 ankommer derfor tre unge løvehanner fra England. De er dog stadig for unge til at overtage

flokken. Så først i slutningen af 2010 begynder vi at lukke dem sammen med vores hunner enkeltvis, så de kan

lære hinanden at kende, uden at det fører til slåskampe. 

Besøgstal: 279.960 gæster

 

Det sker udenfor GIVSKUD ZOO

Samtlige 33 indespærrede minearbejdere bliver reddet ud af kollapset mine i Chile.

Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.