Åbent i dag: 10-18

Fra 2000 til 2009

2009

Paladsets dronning
Der er nye dyr i gorillaanlægget. I september nedkommer gorillaen Minnie med den første hun-gorillaunge i GIVSKUD ZOOs historie. Efter en navnekonkurrence får ungen navnet Ma Yah, der betyder paladsets dronning.

40 års jubilæum  
I 2009 fejrer GIVSKUD ZOO 40 års jubilæum med et væld af aktiviteter. Blandt andet er der den 12. august en 30 m² stor løvekage, man kan komme og smage på. Hele sæsonen igennem er der nye konkurrencer hver uge med flotte præmier. Hovedpræmien er et rejsegavekort på 40.000 kr. 

 

Ny lemurart og ny elefant
Der er nye dyr i parken, både store og små. I april ankommer et par små bandroer på ca. et kg stykket. Det er en meget sjælden lemurart, der kun findes omkring Alaotrasøen på Madagaskar. Måneden efter ankommer et noget større dyr, nemlig en elefant på ca. tre ton. Hun hedder Jumba og kommer fra en zoologisk have i Tjekkiet. 
 
Solfangere
2009 er året, hvor næsehornene melder sig ind i kampen om at reducere GIVSKUD ZOOs CO2-udledning. Næsehornsstalden får installeret solfangere på taget og en stor buffertank til at opbevare det varme vand i. Det sparer GIVSKUD ZOO for omkring 20.000 liter olie om året, og det sparer miljøet for en masse CO2. 

GodMorgen Zoo
Sidst men ikke mindst udvides vores populære morgenvandringer for grupper til også at gælde familier og enkeltpersoner. Så på udvalgte dage i sommerferien kan man komme med bag kulisserne i GIVSKUD ZOO. Konceptet bliver døbt Godmorgen Zoo.

Besøgstal: 319.848 gæster

Det sker udenfor GIVSKUD ZOO
Barack Obama bliver præsident i USA.
Danmark er vært for klimatopmøde COP 15

 

2008

Samson på Facebook

Samson, vores store hangorilla, viser sig at være helt med på de nye teknologier. Han får oprettet sig en profil på Facebook, og han har efter ganske få måneder 5.000 venner, hvilket er det maksimale venneantal, man kan have på Facebook - og der er mange flere, der gerne vil være hans ven.

Fransk elefant
I januar ankommer en ny elefant fra Frankrig. Sandrine, som hun hedder, er 39 år gammel, og har i flere år gået alene i Frankrig. Hun er efter sigende bange for biler, men hun vænner sig dog hurtigt til vores zebrastribede køretøjer. 

Første lemurunge bliver født
I marts får vi den første lemurunge i parkens historie. Den ene af de brune lemurer nedkommer med en lille unge, der har det godt. De første par måneder holder den sig meget tæt til sin mor, men den begynder efterhånden at udforske sine omgivelser noget mere.
 
ZooTV
Som den første attraktion i Danmark opstarter GIVSKUD ZOO tv-produktion, som vises på hjemmesiden. Her kan man se små film om dyrene og livet i zoo. ZooTV bliver en stor succes med mange brugere. 

Besøgstal: 327.480 gæster

 

Det sker udenfor GIVSKUD ZOO
Fidel Castro fratræder som Cubas præsident.
Michael Laudrup bliver Årets Verdensdansker.

2007

Nyt lemuranlæg

I midten af juni indvies et nyt lemuranlæg med adgang for gående. Fire kattalemurer og fire rødpandede brune lemurer flytter ind. 

SOS Madagaskar
I maj starter kampagnen ”SOS Madagaskar”. EAZA (Sammenslutningen af Europæiske Zoologiske Haver og Akvarier) har besluttet, at dette års kampagne skal dreje sig om bevarelse af dyr og planter på Madagaskar, der har et meget unikt dyre- og planteliv.

 

Fremtidssikret løvestald
En hel ny løvestald står færdig, og lige inden sæsonåbningen flytter løverne til deres nye stald. Der er både bedre plads til løverne og bedre arbejdsforhold for dyrepasserne. Derudover har løverne fået varme i gulvet og en varmepumpe, der genanvender 90 procent af varmen fra stalden. 
 

Farvel til to af de største
Vi må sige farvel til to af vores største dyr. Næsehornet Oscar og elefantmatriarken Bons Ree på 59 år dør begge i løbet af sommeren.

Besøgstal: 350.917 gæster

 

Det sker udenfor GIVSKUD ZOO
Politiet rydder Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København.

 

2006

130.000 kr. til næsehorn

EAZA (Sammenslutningen af Europæiske Zoologiske Haver og Akvarier) søsætter en kampagne, som drejer sig om beskyttelse af næsehorn i naturen. I forbindelse med en stor udstilling om næsehorn kan publikum donere penge til projektet ved at hamre en mønt på en silhuet af et næsehorn i fuld størrelse. Indsamlingen går over al forventning, og resultatet bliver 130.000 kroner, som bruges til næsehornsprojekter i naturen.

Giraf til England
Girafflokken har igennem de seneste år jævnligt fået føl. I sommeren 2006 fødes der hele tre føl. Desværre dør det ene efter få dage, men de andre to vokser fint op. Det toårige føl Yoda sendes til Paignton Zoo i England. Paignton Zoos girafstald brændte tidligere på året, og de tre giraffer døde. Nu vil de gerne starte forfra og etablere en ny girafflok.


Næsehornsfødsel nr. 2

Endnu en næsehornsunge fødes den 12. december. Det er Ingers anden unge. Denne gang blev det en han. Ungen vejer omkring 55 kg ved fødslen og er meget livlig.

 

Fugleinfluenza

Fugleinfluenzaen rammer Danmark. Alle fugle holdes indendørs, og først efter en vaccination kommer nogle af dem ud i det fri. 

 

Besøgstal: 339.035 gæster

 

Det sker udenfor GIVSKUD ZOO
Krokodillejægeren Steve Irwin dør.

2005

Den første næsehornsunge i Danmark i 23 år bliver født 
Den 11. januar fødes den første næsehornsunge i GIVSKUD ZOO. Moderen hedder Inger, og faren er Oscar. Ungens opvækst kan følges på GIVSKUD ZOOs hjemmeside, da der i stalden er opsat et webkamera. Ungen, der er en hun, får senere navnet Zola.

Stjerner til GIVSKUD ZOO

5 stjerner ud af 5 mulige får GIVSKUD ZOO i en kvalitetsordning, som 80 turistattraktioner har tilmeldt sig. Med 5 stjerner tilhører GIVSKUD ZOO kategorien: ”En helstøbt attraktion eller aktivitet, som på et internationalt niveau er af enestående værdi”. Kun 10 attraktioner i Danmark har opnået de 5 stjerner.


Baba sendes til Spanien
Hanelefanten Baba sendes til varmere himmelstrøg i Spanien. Den zoologiske have i Benidorm har netop bygget et elefantanlæg med plads til over 20 elefanter. De tre ældre hunelefanter, der er tilbage i GIVSKUD ZOO, har en alder, hvor det er usandsynligt med en familieforøgelse.

  
Shellschock
EAZA (Sammenslutningen af Europæiske Zoologiske Haver og Akvarier) afholder en kampagne ”Shellshock” til bevarelse af skildpadder. I Givskud indsamles 30.000 kr. til bevarelse af havskildpadder.


Dværgflodhest dør

I juni dør vores dværgflodhest Yrsa. Hun skulle til at føde, da livmoderen drejer sig og afstedkommer nogle blødninger i bughulen, som hun dør af.


Endnu en gorillaunge

I juli føder gorillaen Minnie en unge. Den lille hangorilla får navnet Sammi.

 

Besøgstal: 342.330 gæster

 

Det sker udenfor GIVSKUD ZOO
Digteren H.C. Andersens 200 års fødselsdag fejres.

2004

Savannebøfler

To savannebøfler ankommer og flytter ind i anlægget hvor næsehornene går. Hunnen føder lige efter nytår 2005 en kalv. Hun var drægtig, da hun ankom.

Givskud Zoo Naturfond

Givskud Zoo Naturfond oprettes. Formålet med naturfonden er at støtte forskellige naturbevarelsesprojekter rundt om i verden. Blandt andet støtter vi skoletjenesten i Mvog Betsi Zoo ved at betale lønnen for en lokal biologilærer i tre år. 
 

Rød panda unge

I det 10 år gamle pandaanlæg fødes endelig en unge. Da der kun findes mellem 2.500 og 3.000 røde pandaer i naturen og kun 750 i zoologiske haver, er det altid en glædelig begivenhed med en familieforøgelse. 
 

To elefanter dør

I september dør to af elefanterne af en bakterieinfektion. Alle elefanterne har de tre foregående dage været sløje. Ved obduktionen blev bakterien identificeret, og den er ikke under normale omstændigheder skadelig. Hvad der har fået bakterien til at blomstre så kraftigt op i elefanternes tarmsystem, bliver aldrig opklaret. Ingen af de øvrige dyr i parken bliver syge. 
 

Storkeunger
Ved dammen udruges der storkeunger. Den ene unge bliver flyveklar, før dyrepasseren når at stække den ved at klippe svingfjerene af. Storken holder til i omegnen, men kommer ofte ned til forældrene for at få mad. En dag er den forsvundet. Er den fløjet sydover til Afrika? 
 

Parringsvisit

Næsehornet Emily ankommer fra Münster Zoo på besøg. Man håber, at Oscar kan gøre hende drægtig. Oscar er far til 16 unger i Holland, så der er mange forventninger til ham.  
 

Kejserørn flytter ind

En meget sjælden kejserørn konfiskeres i Billund Lufthavn og sendes til Givskud. Ørnen kommer fra Irak, og der er den blevet mishandlet. Kejserørnen mangler en fod, og den kan ikke flyve. Trods sine handicap er fuglen i fin stand.  
 

Sov med ulve

Ulvenætter er nu et fast tilbud til skoleklasser og andre grupper. Her overnatter man i hytten midt i ulveanlægget. Om aftenen kan ulvene iagttages gennem en natkikkert. Oplevelsen sluttes af med amerikansk morgenmad.

 

Besøgstal: 329.956 gæster

 

Det sker udenfor GIVSKUD ZOO
H.K.H. Kronprinsen og frk. Mary Donaldson indgår ægteskab.

2003

Pilerensningsanlæg

Vi begynder at anlægge et stort pilerensningsanlæg på tre hektar. Her renses al spildevandet fra staldene. Pilene skæres ned med jævne mellemrum og bruges til at fodre dyrene med.

Gorillaer retur til Münster Zoo

De to gorillaer på gæstebesøg sendes tilbage til Münster Zoo i april måned. De var oprindelig tre, der bare skulle opholde sig her, mens deres eget anlæg blev ombygget. Den ene hun Amani forbliver dog her i GIVSKUD ZOO. 

Freja

En ny ulvehun ankommer i januar måned og får navnet Freja.
 
Vild kronhjort

I slutningen af november forvilder en kronhjort sig ind i anlægget med wapitihunner. Wapitien stammer fra Nordamerika og er i familie med kronhjorte. Til alt held for kronhjorten var der ikke en wapitihan i anlægget på det tidspunkt, da det kunne have medført en kamp om hunnerne. Wapitihunnerne bryder sig dog ikke om den ubudne gæst og jager rundt med den. Dyrlægen må derfor bedøve den, så den kan køres ud af anlægget og slippes løs. 

 

Besøgstal: 337.872 gæster 

 

Det sker udenfor GIVSKUD ZOO
Saddam Hussein tages til fange af amerikanske soldater.

2002

Ny direktør for GIVSKUD ZOO

Leif Nielsen, der blev direktør for 16 år siden, går af, og zoolog Richard Østerballe bliver ny direktør fra maj måned. 

Gorilla på springtur 
På åbningsdagen observeres en gorilla ude på parkeringspladsen ved siden af gorillaanlægget! Det er gorillahannen, som er på gæsteophold her hos os, mens anlægget i Münster Zoo bygges om. Han springer i vandgraven og kommer op på publikumsiden. Gorillaer kan ikke svømme, så han må have gået på bunden. Gorillaen, der har søgt tilflugt i et hjørne af toiletbygningen, bedøves med en pil fra dyrlægen, og bliver bragt sikkert tilbage til stalden. En strømførende stålwire opsættes, så gentagelser ikke kan finde sted.


Første bongokalv

I marts nedkommer en af bongoerne med den første kalv her i GIVSKUD ZOO. 
 

Ny gorillaunge

Den 11. august nedkommer gorillaen Sally med et unge. Han får navnet Kipenzi. 

 

Næsehorn fra England
To unge næsehorn - Inger og Kaj - ankommer til GIVSKUD ZOO fra England.

 

Besøgstal: 325.383 gæster 

 

Det sker udenfor GIVSKUD ZOO
Euroen indføres som fælles mønt i 12 EU-lande.

2001

Ny stald til næsehornene

En ny næsehornsstald indvies. Her er plads til 15 næsehorn. De tre næsehorn Oscar, Eva og Sophie er de første i den store stald.  

 

Første dværgflodhesteunge

Den 31. januar føder dværgflodhesten Yrsa den første unge i GIVSKUD ZOOs historie. Moren havde forud haft en abort og dernæst en dødfødt unge. Den tredje gang lykkes det dog, og ungen har det fint. Yrsa er et værdifuldt dyr i avlssamarbejdet mellem de zoologiske haver. Hendes forældre er begge født i naturen i Afrika, og hun er derfor ikke er i familie med andre zoodyr her i Europa. 

Prævention til chimpanserne

P-stave tages i anvendelse hos chimpanserne for at begrænse antallet af fødsler. P-staven, som er 22 mm lang, indopereres i overarmen. Staven afgiver et østrogenlignende stof, der forhindrer ægløsning og dermed drægtighed.  
 

Bushmeat

EAZA (Sammenslutningen af Europæiske Zoologiske Haver og Akvarier) afholder dette år en kampagne i alle de zoologiske haver i Europa. ”Bushmeat” er temaet, og en storstilet underskriftindsamling er tilknyttet. Der fokuseres på jagt på menneskeaber. Næsten to millioner mennesker underskriver opfordringen til at stoppe den illegale handel med ”bushmeat”, heraf 45.000 alene i GIVSKUD ZOO.
 

Tyske gorillaer på visit

Tre gorillaer fra Münster Zoo er på gæstevisit hos os, mens deres eget anlæg bygges om. Den lille gruppe opholder sig i starten inde i stalden. 


Miljøredegørelse

GIVSKUD ZOO har udarbejdet en miljøredegørelse, der medfører, at vi får et diplom, og at det grønne Green Network flag hejses foran indgangen.

 

En helt særlig gæst

Gæst nr. 10.000.000 besøger GIVSKUD ZOO, og det fejres selvfølgelig. 

 

Besøgstal: 371.236 gæster


Det sker udenfor GIVSKUD ZOO

Terrorangrebet 11/9 i New York chokerer verden.
Danmark får en borgerlig regering.

2000

Gorillaernes udeanlæg indvies

I maj måned indvies det nye store udeanlæg til gorillaerne. Gorillaerne er tilbageholdende med at tage det i brug. I starten lægger dyrepasseren maden i græsset for at lokke dem udenfor.

Næsehornet Brutalis dør i Afrika  
Den 28. januar får vi besked om, at næsehornet Brutalis er død. Næsehornet, der i 1994 blev sendt til Afrika fra GIVSKUD ZOO, er blevet hårdt såret i en kamp med et andet hannæsehorn, og Brutalis dør efterfølgende.

 

Rekordstort antal gæster

Sæson 2000 bliver et rekordår. 441.000 gæster GIVSKUD ZOO. I juli måned er det ikke usædvanligt med en ventetid foran indkørslen på to timer. Bilerne holder i kø i opmarchbåse på marken overfor indgangen.


Perspektivplan

En perspektivplan for GIVSKUD ZOO fremtid udarbejdes, og det største projekt er her et stort næsehornsanlæg. 
 

Sne hjælper panda på flugt

Den 1. november danner sneen en drive hen over pandaanlæggets mur, og hunpandaen stikker af. Den bliver dog fundet af en landmand og bringes tilbage til GIVSKUD ZOO. For eftertiden skal pandaerne i en flugtsikret stald om vinteren. 
 

Første gorillaunge fødes i GIVSKUD ZOO

Gorillaen Minnie nedkommer med sin første unge den 15. november. Han får navnet Kidogo der på swahili betyder "den lille".

 

Besøgstal: 441.000 gæster

 

Det sker udenfor GIVSKUD ZOO
Brødrene Olsen vinder Eurovisionens Melodi Grand Prix i Stockholm.

Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.