Åbent i dag: 09.30-19

En moderne zoo

I over 50 år har GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA formidlet viden og gode dyreoplevelser til sine gæster. GIVSKUD ZOO startede i 1969, og siden da er dyrebestanden vokset, og i dag huser parken ca. 50 forskellige dyrearter. I 1989 blev parken statsanerkendt, og GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA er nu en moderne zoo med de forpligtelser, der følger med. Formidling og undervisning, bevarelse af truede dyrearter og forskning er de grundlæggende formål for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i dag.

Den nære oplevelse

Mange af dyrene kendes fra naturudsendelser i TV, men i zoo står man ansigt til ansigt med dyrene. Man oplever blandt andet deres rette størrelse, deres lyde og deres lugte, alt sammen ting som TV ikke kan formidle. Hvis ikke vi havde de zoologiske haver, ville mange mennesker aldrig se levende løver og gorillaer eller andre vilde dyr. Gode oplevelser med vilde dyr samt en forståelse for deres rolle i naturen er en forudsætning for en forståelse af vores fælles fremtid.

Natur på retur 

Vi har netop forladt det mest natur-destruktive århundrede, i den tid mennesket har eksisteret. Jordens hastigt voksende befolkning er årsagen til, at dyrenes naturlige levesteder forsvinder. Millioner af kvadratkilometer regnskov, vådområder, koralrev og græsstepper omdannes til landbrugsjord for at mætte stadig flere munde. En stadig mere intensiv udnyttelse af naturens ressourcer, forurening og et stigende energiforbrug har forrykket den naturlige balance. Alene i det 20. århundrede er tusindevis af plante- og dyrearter forsvundet fra Jorden, mange af dem før de overhovedet blev opdaget og navngivet. En modernes zoologisk haves opgave er blandt andet at arbejde imod den triste udvikling og bevare truede dyrearter, før de forsvinder helt.

Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.