Dagens programI dag 10-20
GIVSKUD ZOOs store dinosaurpark rummer over 50 dinosaurer i naturlig størrelse.

Danmarks største dinosaurpark

Dinosaurparken i GIVSKUD ZOO viser den største dinosaurudstilling nogensinde i Danmark. Se mere end 50 dinosaurer i naturlig størrelse - fra den allerstørste planteæder på omkring 80 tons til den dødsensfarlige kødæder, Tyrannosaurus rex.

Tag på en spændende tidsrejse mange millioner år tilbage i tiden. Til en tid hvor der slet ikke fandtes mennesker på jorden. Til en tid hvor klimaet var varmt, og landjorden mest bestod af nåleskove og sumpede områder. Og hvor Danmark var dækket af vand.

På den tid levede dinosaurerne, som vi i dag kender fra utallige udgravninger verden over. Nu kan du  se dem i naturlig størrelse i GIVSKUD ZOO. Oplev over 50 dinosaurer fordelt på  26 forskellige arter i et stort udendørs skovområde - fra den allerstørste planteæder til den dødsensfarlige kødæder, Tyrannosaurus rex. Du kan opleve både de fuldvoksne giganter og små nyudklækkede unger.


Familie ser på dinosaurer i GIVSKUD ZOO.


Kødædere

Den dødsensfarlige kødæder, Tyrannosaurus rex, kender du måske fra filmen Jurassic Park. Den endnu større Spinosaurus med det krokodillelignende gab var også kødæder, men den åd nok mest fisk. Dilophosaurus er endnu en kendt kødæder; den genkender du på de to afrundede toppe på kraniet.

 Kødædere. Oplev dinosaurerne i GIVSKUD ZOO.

 

Planteædere

Se den tonstunge Triceratops, der trods sit barske udseende var planteæder. Det gælder også for en anden letgenkendelig dinosaur, Parasaurolophus, med den flotte "kam" på hovedet.

 Triceratops i GIVSKUD ZOOs dinosaurpark.

 

De langhalsede

Du skal lægge nakken helt tilbage, hvis du vil se planteæderen Diplodocus i øjnene, for dens hoved er i oprejst stand 11 meter over jorden. Den hører til gruppen af langhalsede dinosaurer, som du også kan møde i GIVSKUD ZOO. Derudover kan du møde blandt andet Argentinosaurus, der med godt 40 meter fra hoved til hale er verdens længste, og Apatosaurus, der tidligere var kendt som Brontosaurus.

 Argentinosaurus i GIVSKUD ZOOs dinosaurpark.

 

Aktiviteter

Midt i dinosaurparken, hvor kun mennesker har adgang, kan du hele sæsonen være heldig at finde rigtige fossiler i gamle kalkaflejringer fra Faxe Stenbrud. Du kan også grave efter knogler fra en stegosaurus. Eller gå på jagt efter hajtænder og semiædelsten.
Gå på jagt efter fossiler i GIVSKUD ZOOs dinosaurpark.

 

Vidste du, at..

Dinosaurerne dominerede landjorden i 150 millioner år. Mennesket har indtil videre kun eksisteret i ca. en million år.

 

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.