Dagens programI dag 10-17
GIVSKUD ZOO sætter med særudstillingen PlastikPlaneten fokus på de massive problemer med plastudledning rundt om i verden. Lær om konsekvenserne - og om hvad du selv kan gøre for at undgå udledning.

PlastikPlaneten

Hver dag udledes tonsvis af plast i naturen, og skaber en massiv trussel mod dyre- og planteliv.
I GIVSKUD ZOO kan du ved den nye særudstilling PlastikPlaneten lære mere om problemet - og om hvad du selv kan gøre for at lette presset på naturen.

Vidste du, at det tager op mod 20 år for en plastikpose at blive nedbrudt, hvis du smider den i havet? At en engangskop tager op mod 50 år? Ellers at en vandflaske ligger i 400 år, før den er væk? 

Millioner af ton ender i havene
Plastik, der bare smides i naturen, er et kæmpe problem for hele verden. Undersøgelser har vist, at der hvert år udledes otte millioner tons affald i verdenshavene, og det forventes at blive fordoblet over de næste ti år.
Faktisk kan vi ende med, at der vil være mere plastik end fisk i havene, hvis vi fortsætter forureningen samme tempo som nu. Det er selvsagt ødelæggende for naturen, for dyrelivet og for mennesker selv.

Plastik ender i din mave
Blandt nogle havfuglearter har flere end 90% plastik i kroppen. Flere hvaler er fundet døde, fordi de har spist kilovis af plast, som de ikke kunne omsætte. Hver fjerde danske sild har plastik i maven.  Og da plastik nedbrydes til mikroplastik, for eksempel når det smides i naturen, når du vasker tøj, eller når du bruger karklude med plast og skyller dem i håndvasken, finder mikroplast vej til både vinen i dit glas og honningen på din franskbrødsmad. Velbekomme!

Sammen kan vi gøre en forskel
I GIVSKUD ZOO kan du i 2019 opleve den helt nye udstilling PlastikPlaneten, hvor vi sætter fokus på den globale plastikkrise. Du kan lære om, hvordan problemerne opstår og konsekvenserne heraf.
Du kan også få gode råd til, hvad du selv kan gøre i dagligdagen, så vi sammen kan bekæmpe krisen og undgå at Jorden fortsætter med at være PlastikPlaneten.Besøg GIVSKUD ZOO og udstillingen PlastikPlaneten.

Køb billet 
  

De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.