Åbent i dag: 10-18

PlastikPlaneten

Hver dag udledes tonsvis af plast i naturen, og skaber en massiv trussel mod dyre- og planteliv.
I GIVSKUD ZOO kan du ved den nye særudstilling PlastikPlaneten lære mere om problemet - og om hvad du selv kan gøre for at lette presset på naturen.

Vidste du, at det tager op mod 20 år for en plastikpose at blive nedbrudt, hvis du smider den i havet? At en engangskop tager op mod 50 år? Ellers at en vandflaske ligger i 400 år, før den er væk? 

Besøg GIVSKUD ZOO og udstillingen PlastikPlaneten

Køb dagsbillet

Millioner af ton ender i havene

Plastik, der bare smides i naturen, er et kæmpe problem for hele verden. Undersøgelser har vist, at der hvert år udledes otte millioner tons affald i verdenshavene, og det forventes at blive fordoblet over de næste ti år.
Faktisk kan vi ende med, at der vil være mere plastik end fisk i havene, hvis vi fortsætter forureningen samme tempo som nu. Det er selvsagt ødelæggende for naturen, for dyrelivet og for mennesker selv.

Plastik ender i din og dyrenes mave

Blandt nogle havfuglearter har flere end 90% plastik i kroppen. Flere hvaler er fundet døde, fordi de har spist kilovis af plast, som de ikke kunne omsætte i kroppen. Hver fjerde danske sild har plastik i maven.  Og da plastik nedbrydes til mikroplastik, for eksempel når det smides i naturen, når du vasker tøj, eller når du bruger karklude med plast og skyller dem i håndvasken, finder mikroplast vej til både vinen i dit glas og honningen på din franskbrødsmad. Velbekomme!

Sammen kan vi gøre en forskel

I PlastikPlaneten er den globale plastikkrise i krise i forkus. Du kan lære om, hvordan problemerne opstår og konsekvenserne heraf.
Du kan også få gode råd til, hvad du selv kan gøre i dagligdagen, så vi sammen kan bekæmpe krisen og undgå at Jorden fortsætter med at være PlastikPlaneten.

Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.