Åbent i dag: 10-17

Mød medarbejderne – teknisk afdeling

21. april 2023
Sæson 2023 er godt i gang i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, og rigtig mange mennesker hjælper hver dag til med at få parkens drift til at fungere. Faktisk er der cirka 200 sæsonansatte og 50 fastansatte i parken. Her i serien møder du nogle af de mange medarbejdere, som fortæller om, hvordan det er at arbejde i parken.

Navn
Lars Hansen

Funktion
Medarbejder i teknisk afdeling

Hvor længe har du arbejdet i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA?
Jeg har været i parken siden 2004. I de første to år var jeg i parken om sommeren og lavede noget andet om vinteren. I 2006 overtog jeg slagtearbejdet i parken og blev derfor fastansat.

Hvorfor har du valgt at arbejde i parken?
Da jeg var i lære som blikkenslager, havde vi en del smedearbejde i GIVSKUD ZOO, og jeg synes altid, det var fedt, når vi skulle i parken, fordi jeg er glad for dyr. Da jeg i 2004 stoppede som blikkenslager, tænkte jeg derfor, at nu måtte det være tid til at komme i zoo – og jeg er blevet her lige siden.

Hvilke opgaver har du i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA?
Det kan være alt lige fra at skifte en pakning i en vandhane, til at svejse låger, til at skifte motorer og pumper, filtre og så kommer der en del specialopgaver, hvor jeg også bliver tilkaldt. Så jeg kommer godt rundt i hele parken.
Derudover er jeg en af parkens faste skytter; det vil blandt andet sige, at hvis vi for eksempel har et sygt dyr, som skal aflives, men som vi ikke kan komme tæt på som for eksempel en afrikansk bøffel, skal jeg ud at hjælpe, så dyret kommer herfra på en ordentlig måde.

Hvordan er en typisk arbejdsdag for dig?
En typisk dag findes ikke i min funktion. Vi kan godt have lagt en plan mandag morgen, hvor vi har en ide om, hvad vi gerne vil nå. Men det kan godt ske, at de opgaver, vi har planlagt til mandag, bliver skubbet til om onsdagen, fordi vi kaldes på radioen hele tiden – netop fordi vi har en del ad hoc specialopgaver. Så det er aldrig til at vide, hvad dagen bringer.

Hvad kan du bedst lide ved dine arbejdsopgaver?
Jeg nyder, at jeg har mange forskellige typer opgaver og kommer godt rundt i parken og ser mange kolleger. De allerbedste opgaver for mig er nok dem, hvor der ikke er en færdig tegning eller plan på forhånd, men hvor jeg selv skal tænke ud af boksen og opfinde løsninger undervejs. Jeg har frihed til at lave opgaver, som jeg synes er spændende, og det er jeg rigtig glad for.

Hvad er mest udfordrende ved dit arbejde?
Det mest udfordrende i mit arbejde er, at vi ikke kan planlægge vores arbejdsdage, og at vi ikke nødvendigvis ved, hvad dagene bringer. Der er rigtig mange både faste og pludseligt opståede opgaver, og der kan være delte meninger om, hvordan de løses bedst, og hvordan opgaverne skal prioriteres. Men der er jo bare nogle ting, der er vigtigere andre – og så må vi skubbe mindre vigtige opgaver til side, til der er tid til dem.

Hvad kan du bedst lide ved parken?  
GIVSKUD ZOO er et virkelig dejligt sted, og her er gode kolleger – både de fastansatte, som er her hele året, og de unge sæsonansatte, som er her en del af året. Det er skønt, når de unge sæsonansatte møder ind i starten af året, hvor de er glade, energiske og klar til en ny sæson. Og det er også skønt, når vi åbner, og der kommer gæster, som giver en masse liv i parken.
Det kan dog også være rart, når parken er lukker over efteråret og vinteren; så er der en særlig ro, og vi kan nå en masse opgaver, fordi vi kan komme overalt i parken og ikke er begrænset af, hvor og hvornår der er gæster. Så det giver god vekselvirkning.


Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.