Åbent i dag: 09.30-19

Flere gråpapegøjer reddet i Cameroun

14. januar 2020
Endnu engang er en stor mænde gråpapegøjer blevet udsat for mishandling og forsøg på ulovlig handel i Cameroun. Limbe Wildlife Center, som modtager støtte fra Givskud Zoo Naturfond, har igen modtaget fugle, som kriminelle har villet tjene penge på. Denne gang blev 275 styk reddet.

Det er ulovligt, og myndighederne i Cameroun har fokus på det. Men alligevel stopper de kriminelle stadig ikke deres illegale handel med truede dyr som gråpapegøjer. Gang på gang bliver krybskytter og smuglere taget i at fange og forsøge at smugle dyr ud af landet.
Juleaften 2019 skete det igen. Her beslaglagde myndighederne over 200 gråpapegøjer ved en aktion ved havnen i Douala, Camerouns største by – og samtidig den største havn i Centralafrika. De mange fugle var mast sammen i små trækasser.
Fuglene er truede, og det er ulovligt at handle med dem, men det stopper altså ikke de kriminelle.
De mange fugle blev sendt til Limbe Wildlife Center, som arbejder med redning af truede dyr, og som får støtte til dette arbejde fra Givskud Zoo Naturfond. Med denne beslaglæggelse er antallet af reddede gråpapgøjer, som blev sendt til Limbe Wildlife Center i 2019, oppe på 379 styk.

- Det er en klassiker, som vi har hørt om gentagne gange; smuglerne forsøger at få dyrene ud via havne eller lufthavne, og så eksporteres gråpapegøjerne til lande i Mellemøsten og Asien, hvor de kan sælges som kæledyr, siger formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Morten Hechmann Andersen.

Hjælp og pleje forud for genudsættelse
Ifølge Limbe Wildlife Center var mange af fuglene ved beslaglæggelsen i ringe stand og havde brug for føde og akut pleje. De blev inddelt i tre grupper; små, unge og ældre. Herefter blev de mærket, så de kan identificeres. I den næste tid skal de i karantæne og gennem sundhedstjek, så de kan blive friske og genudsat i naturen igen.
Centret har takket være midler fra Givskud Zoo Naturfond bygget en meget stor voliere, hvor der er plads til, at fugle kan komme til kræfter og flyve rundt.   

- Det er en meget omkostningsfuld opgave at tage sig af så mange fugle, fordi det kræver foder, vitaminer, medicin og personale til at pleje dyrene. Men det er også særdeles vigtigt at beskytte den truede art. Derfor fortsætter vi også med at støtte det gode arbejde på Limbe Wildlife Center gennem Givskud Zoo Naturfond, siger Morten Hechmann Andersen.

Anmoder om økonomisk hjælp
Dyrene kan først genudsættes om seks måneder, og Limbe Wildlife Center vurderer selv, at behandlingen og pasningen indtil da vil løbe op i 50.000 dollars. Der er hårdt brug for støtte, og centret beder om derfor om hjælp. Hvis man vil støtte arbejdet med de truede dyr, kan beløb sendes direkte til centret. Det er muligt at læse mere på: http://limbewildlife.org/donate/?fbclid=IwAR2fhKFpDZiU6ZzBk2LLgnPnuTzENFGFp0lvEKPfIhcR5XQF7_D6eZ8XvRQDu kan læse mere om Limbe Wildlife Centers hjælp til gråpapegøjer samt Givskud Zoo Naturfonds støtte i artiklerne her:
50.000 kroner til gråpapegøjer
84 gråpapegøjer reddet

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.