Åbent i dag: 09.30-19

En park fuld af rengøring

07. oktober 2022
Hver eneste dag er GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs rengøringsafdeling i fuld sving både ved gæstefaciliteter, dyreanlæg og kontorer for at sikre, at parken holdes pæn og ren.

Kl. 6.00 hver morgen står medarbejderne i rengøringsafdelingen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA klar til at kaste sig over dagens opgaver. Det er nogle af de medarbejdere, som gæsterne sjældent møder. Men de har en essentiel funktion, da de er med til at sikre den gode oplevelse for gæsterne.

- Vi kan have nok så mange spændende dyr og aktiviteter i parken. Men hvis ruderne ind til dyreanlæggene er beskidte, eller hvis toiletter ikke rengøres dagligt, så går det ud over gæsternes oplevelse, og det ønsker vi naturligvis ikke. Så vi prioriterer at gøre ordentligt rent her i parken, siger Anita Pedersen, som har været en del af rengøringsafdelingen i flere år.

Grundig rengøring flere gange dagligt
Der er mange faste daglige opgaver for Anita Pedersen og hendes kolleger. Alle gæstefaciliteter og kontorer er en fast del af rengøringsopgaverne. Der skal blandt andet pudses ruder ved gorillaer, rengøres toiletter og sprittes af ved skriveborde.
I højsæsonen over sommeren møder rengøringspersonalet ind to gange om dagen. Om morgenen foretages den grundige rengøring af hele parken, og om eftermiddagen sørger personalet for soignering, så der løbende bliver rengjort rundt om i parken.
Rengøringsopgaverne er delt i to ruter, som rengøringsmedarbejderne hjælper hinanden med. Den ene rute kaldes bilruten; her kommer personalet rundt til for eksempel kontorer og dyrepassernes omklædning og kantine.
Den anden kaldes golfruten, fordi personalet kører i en lille golfvogn, som kan kante sig rundt på stierne i parken.

- Det er en superhyggelig rute, hvor vi for eksempel kører ud og pudser gorillaruden eller rengør toilettet ved næsehornshytten. Så kommer man rundt på en lidt anderledes måde, samtidig med at man kan nyde den smukke park, smiler Anita Pedersen.

Corona ændrede arbejdsgangene
Da coronapandemien ramte landet i 2020, ramte det også rengøringsafdelingen, som ændrede på rytmer og opgaver.

- Det er klart, at vi var nødt til at opskalere på rengøringen, så vi gjorde meget mere rent i parken. Vi begyndte også at bruge meget mere sprit, især på steder som jævnligt berøres af forskellige mennesker, fortæller Anita Pedersen og tilføjer:

- Faktisk hænger den ændrede måde og den grundigere rengøring ved, så på sin vis har corona haft en positiv betydning.

Et stort team
Ifølge Anita Pedersen lever teamånden i bedste velgående i rengøringsafdelingen, og de hjælpes ad hver dag; ingen går hjem, før alle er færdige. Så hun nyder at møde ind om morgenen:

- Jeg elsker mit arbejde. Jeg elsker arbejdspladsen og stemningen. Og så nyder jeg, at der her i parken er en følelse af, at vi alle bidrager. Ingen ser ned på os, fordi vi gør rent. Vi har alle en rolle og funktion at udfylde, for at vi kan give vores gæster den bedste oplevelse.


Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.