Åbent i dag: 09.30-19

Arv og gaver hjælper dyrene

03. oktober 2019
Indimellem sker det, at danskere donerer gaver eller betænker GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i deres testamente. Det har stor betydning, da de økonomiske håndsrækninger hjælper parken med at hjælpe egne dyr og truede arter i udlandet.

Flere og flere danskere er begyndt at tænke på dyr og natur, når testamentet skal skrives. DR Nyheder skriver om, at der er sket et decideret boom i antallet af donationer til foreninger og virksomheder, der arbejder med naturbeskyttelse og bevarelse af dyrearter.
Også GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har oplevet, at danskere betænker parken i testamentet. Således donerede en dame hele sit hus og indbo til en værdi af godt 3,5 millioner kroner til parken, mens en andre dame valgte at testamentere 350.000 kroner, som specifikt skulle bruges på et af parkens anlæg til aber.

- Indimellem taler jeg med donorer, inden testamentet skrives, og bløde værdier betyder meget, når testamentet skal nedfældes. De har typisk en forkærlighed for særlige dyr og vil gerne hjælpe dem, fortæller direktør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Richard Østerballe.

Hjælp til verdens truede arter
Når danskere betænker GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, kan det både gavne i parken, hvor den økonomiske håndsrækning giver mulighed for at udvikle og forbedre dyrenes anlæg og vilkår.  
Samtidig støtter parken gennem Givskud Zoo Naturfond en række projekter rundt om i verden, som arbejder med at beskytte og bevare truede arter som for eksempel gorillaer og sulawesimakakker.

- Vi er meget taknemmelige for de donationer vi får. Og vi kan garantere, at pengene går til det vigtige arbejde det er at sikre gode forhold for dyr og beskytte truede arter i en verden, som giver stadig mindre plads til vilde dyr, siger Richard Østerballe.


Som selvejende institution er GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA arveafgiftsfritaget. Læs mere om hvordan du kan støtte dyrene gennem GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA her: https://www.givskudzoo.dk/dk/virksomheden/arv-gaver-og-donation/

 
Læs DR Nyheders artikel om donationer til dyre- og naturorganisationer her: https://www.dr.dk/nyheder/regionale/trekanten/flere-danskere-skriver-naturen-ind-i-testamentet

 

   


Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.