Åbent i dag: 09.30-19

Truede dyr

En tredjedel af de ca. 50 forskellige dyrearter i GIVSKUD ZOO er truede. Som zoologisk have hører bevarelse af truede arter til en af vores fornemmeste opgaver.

 

Ca. en fjerdedel af alle pattedyr i verden er truede. At en dyreart uddør er generelt en naturlig ting. Når nogle arter uddør, bliver de erstattet af andre arter, som er bedre til at tilpasse sig omgivelserne. Alle arter udslettes før eller siden. Men udryddelsen af dyrearter er i løbet af de seneste 5.000 år gået ekstra stærkt på grund af menneskelig aktivitet. 
UNEP, de forenede nationers miljøorganisation, vurderer, at ca. 25% af alle pattedyr i dag er truede.

 

Køb billet og oplev de truede dyr i GIVSKUD ZOO

 

Truede dyr i GIVSKUD ZOO

En tredjedel af de ca. 50 forskellige dyrearter i GIVSKUD ZOO er truede. Som zoologisk anlæg hører bevarelse af truede arter til en af vores fornemmeste opgaver. Dyrearter, der sandsynligvis ikke ville kunne klare sig i naturen, bliver bevaret i zoologiske haver og indgår her i internationale avlsprogrammer.

 

Mennesket og naturen

Stigningen i antallet af mennesker på kloden er den vigtigste årsag til udryddelsen af utallige dyrearter. Dyrenes levesteder bliver forurenet, omdannet til landbrugsjord eller helt udslettet. 
Jagt er også en vigtig faktor. Den oprindelige form for jagt gik ud på at skaffe mad til familien eller landsbyen, eller på at forsvare menneskene og deres husdyr mod angreb fra rovdyr. Men efterhånden har jagten udviklet sig til en stor industri, som blandt andet dræber og/eller fanger dyr til handel.

Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.