Åbent i dag: 09.30-19

Nilgai

(Boselaphus tragocamelus)
Højde 120-150
Længde / vægt / vingefang 180-210
Vægt / antal æg 200-270 kg
Drægtighed / inkubation 245-275 Dage/Days/Tage
Antal unger (1)-2 Stk./Young/Junges
Alder 18-22
Kontinent: Asien
Art: Pattedyr
Status: Ikke truet
Føde: Planter og frø

En skovantilope
Nilgaien er Asiens største antilope. Den er udbredt i det østlige Pakistan og i Indien og lever hovedsageligt i skov og jungle, men bevæger sig af og til også ud på de åbne sletter.

 

Blågrå med fipskæg
Hos hannen er pelsen blågrå, han har mørke ben og hvide koder, som ligner strømper. Han har små kraftige, spidse horn på ca. 20 cm, og under hagen har han et lille fipskæg. Hunnen har en lysebrun pels, og ligesom hannen har hun hvide koder.


Alsidig vegetar
Den lever af græs, blade og frugt, som den finder om morgenen og tidligt om aftenen.


Sky af natur
Nilgaier lever i flok, men uden for parringssæsonen går de ældre hanner for sig selv. Nilgai-antilopen er meget sky og er hele tiden på vagt overfor eventuelle farer, der måtte lure.

 

Til kamp om hunnerne
Når hannerne kæmper om at få adgang til at parre en gruppe hunner, knæler de foran hinanden og kaster sig frem med hornene først. Hunnen er drægtig i ca. otte en halv måned og føder ofte to kalve. De fleste unger fødes i juni til oktober, men det er ikke unormalt, at de også fødes uden for denne periode. Inden fødslen søger hunnen lidt væk fra flokken. Ungerne bliver tæt ved moderen og holder sig gerne i nærheden af hendes ben. Ungerne følger troligt moderen, og hun bruger megen tid på at passe og pleje dem.

 

Vidste du, at…
Da deres horn er små, og kødet ikke smager særlig godt, jages de ikke af moderne jægere. Desuden betragtes nilgaien af hinduerne som en nær slægtning til den hellige ko. Derfor har den ikke lidt overlast i samme grad som mange andre dyr, og i naturen er den forbavsende upåvirket af menneskers tilstedeværelse.

Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.