Dagens programI dag 10-18
Videnskab i zoo

Videnskab i zoo

Dette forløb bringer jer tæt på næsehorn og løver, og det henvender sig til elever med Biologi A-niveau i gymnasiet. I får indsigt i, hvordan GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA arbejder videnskabeligt med den europæiske stambog for løver og med fertilitet hos næsehorn.


Det har altid været en udfordring at få næsehorn i zoologiske haver til at yngle. I naturen er bestanden af næsehorn dog så presset, at det kan blive altafgørende for artens overlevelse, at vi kan yngle med dem i fangenskab.
I modsætning til næsehorn har løver nemt ved at yngle. Alligevel er løvepopulationen i zoologiske haver forholdsvis lille, og det kræver derfor et målrettet avlsarbejde at opretholde en genetisk sund bestand.

 

I dette forløb får I via opgaver og film et indblik i, hvordan GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA bidrager til forskningen om fertilitet hos næsehorn. I får desuden en forståelse af, hvordan GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har lavet den europæiske stambog for løver, og hvordan parkens zoolog bruger stambogen i det daglige arbejde. I lærer om vigtige parametre i forbindelse med avl, for eksempel Mean Kinship, og I skal selv arbejde med den europæiske stambog for sort hesteantilope og prøve at lave anbefalinger om dyrenes placering til andre zoologiske haver.


Målgruppe:
Ungdomsuddannelse

Varighed:
3,5 time (inkl. 30 min. pause)

Tidsrum (udenfor åbningssæson):
Kl. 9.00-15.00

Tid på året:
Udenfor åbningssæsonen (ca. november-marts)


De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.