Åbent i dag: 10-17

Videnskab i zoo

Dette forløb bringer jer tæt på næsehorn og løver, og det henvender sig til elever med Biologi A-niveau i gymnasiet. I får indsigt i, hvordan GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA arbejder videnskabeligt med den europæiske stambog for løver og med fertilitet hos næsehorn.


Det har altid været en udfordring at få næsehorn i zoologiske haver til at yngle. I naturen er bestanden af næsehorn dog så presset, at det kan blive altafgørende for artens overlevelse, at vi kan yngle med dem i fangenskab.
I modsætning til næsehorn har løver nemt ved at yngle. Alligevel er løvepopulationen i zoologiske haver forholdsvis lille, og det kræver derfor et målrettet avlsarbejde at opretholde en genetisk sund bestand.

 

I dette forløb får I via opgaver og film et indblik i, hvordan GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA bidrager til forskningen om fertilitet hos næsehorn. I får desuden en forståelse af, hvordan GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har lavet den europæiske stambog for løver, og hvordan parkens zoolog bruger stambogen i det daglige arbejde. I lærer om vigtige parametre i forbindelse med avl, for eksempel Mean Kinship, og I skal selv arbejde med den europæiske stambog for sort hesteantilope og prøve at lave anbefalinger om dyrenes placering til andre zoologiske haver.


Målgruppe:
Ungdomsuddannelse

Varighed:
3,5 time (inkl. 30 min. pause)

Tidsrum (i åbningssæson):
Kl. 9.00-15.00

Tidsrum (udenfor åbningssæson):
Kl. 9.00-15.00

Tid på året:
I åbningssæsonen (ca. april-oktober), Udenfor åbningssæsonen (ca. november-marts)

Bestil skoleundervisning
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.