Dagens programI dag 10-20

Strudse på midlertidigt ophold

13. juni 2019

Strudse på midlertidigt ophold

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs to strudse er midlertidigt rykket ud af parken og returnerer først, når der er bygget nye faciliteter til dem.


To af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs medarbejdere fik en lidt anderledes opgave, da de skulle transportere parkens to hun-strudse til Knuthenborg Safaripark på Lolland.

- Vi har lavet en stor rokade og flyttet rundt på en masse dyr, efter vi har fået brillebjørne. Bjørnene overtog området, hvor vi havde vandbøfler, mens de rykkede til strudsenes anlæg. Strudsene rykkede til en stald med anlæg bag parken, men her kan se ikke opleves af gæster. Så nu mangler vi et sted at placere strudsene, fortæller GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Derfor var vi nødt til at sende vores medarbejdere afsted til Lolland med strudsene. Det er dog kun midlertidigt, at strudsene forlader parken. De kommer tilbage, når vi har bygget nye faciliteter til dem, og så vil gæster igen kunne se dem.

Tre strudse på tur
Udover parkens to hun-strudse var endnu en hun-struds med på turen til Knuthenborg Safaripark. Det er Knuthenborgs egen struds, som har været på midlertidigt ophold i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, mens de selv byggede nyt strudseanlæg.

- Det er jo godt, at vi kan hjælpe hinanden. Vi har passet deres struds i en periode, og nu får de så den tilbage – og samtidig lov til at passe vores to strudse lidt, siger Kim Skalborg Simonsen.

Præcis hvor strudsenes nye placering bliver i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er endnu ikke fastlagt. Flere muligheder er i spil.

- Vi har før haft strudse til at gå på køreruten på savannen, Og det er vores første prioritet at få dem derud igen. Men hvilken savanne det bliver, eller om vi finder en helt anden mulighed, er ikke endelig besluttet endnu. Vi drøfter, hvad der er mest optimalt, og så tager vi den derfra, siger biologen.

 

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.