Åbent i dag: 10-17

Strudse på midlertidigt ophold

13. juni 2019
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs to strudse er midlertidigt rykket ud af parken og returnerer først, når der er bygget nye faciliteter til dem.

To af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs medarbejdere fik en lidt anderledes opgave, da de skulle transportere parkens to hun-strudse til Knuthenborg Safaripark på Lolland.

- Vi har lavet en stor rokade og flyttet rundt på en masse dyr, efter vi har fået brillebjørne. Bjørnene overtog området, hvor vi havde vandbøfler, mens de rykkede til strudsenes anlæg. Strudsene rykkede til en stald med anlæg bag parken, men her kan se ikke opleves af gæster. Så nu mangler vi et sted at placere strudsene, fortæller GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Derfor var vi nødt til at sende vores medarbejdere afsted til Lolland med strudsene. Det er dog kun midlertidigt, at strudsene forlader parken. De kommer tilbage, når vi har bygget nye faciliteter til dem, og så vil gæster igen kunne se dem.

Tre strudse på tur
Udover parkens to hun-strudse var endnu en hun-struds med på turen til Knuthenborg Safaripark. Det er Knuthenborgs egen struds, som har været på midlertidigt ophold i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, mens de selv byggede nyt strudseanlæg.

- Det er jo godt, at vi kan hjælpe hinanden. Vi har passet deres struds i en periode, og nu får de så den tilbage – og samtidig lov til at passe vores to strudse lidt, siger Kim Skalborg Simonsen.

Præcis hvor strudsenes nye placering bliver i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er endnu ikke fastlagt. Flere muligheder er i spil.

- Vi har før haft strudse til at gå på køreruten på savannen, Og det er vores første prioritet at få dem derud igen. Men hvilken savanne det bliver, eller om vi finder en helt anden mulighed, er ikke endelig besluttet endnu. Vi drøfter, hvad der er mest optimalt, og så tager vi den derfra, siger biologen.

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.