Dagens programI dag 10-20

Odderunger udenfor for første gang

5. april 2019

Odderunger udenfor for første gang

Kuldet af kæmpeodderunger, der blev født i november 2018, har nu været i det store udendørs anlæg for første gang.


Det var med tøvende skridt til at begynde med, men alle fire unger, Samba, Brazilia, Salvador og Rio, kom alle ud, da dyrepasser Francois Lemonnier for første gang gav dem mulighed for at komme ud i det store udeanlæg i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Ungerne har aldrig været ude før, og det er jo en stor ny verden for dem med nye omgivelser, nye lugte, nye lyde i det hele taget mange nye indtryk. Så det er helt ventet, at de tøver lidt og lige skal se tingene an, før de løber afsted, siger kæmpeoddernes faste dyrepasser.

Hurtige Samba og langsomme Rio
Lige da Francois Lemonnier åbner porten mellem inde- og udeanlægget, drøner de voksne kæmpeoddere afsted; far Saro, mor Frieda, og det store kuld fra 2017 Coco, Orimar og Isolda.
De fire små, som nu er fem måneder gamle, er lidt længere tid om at forlade slusen, men tager dog mod til sig. Nogle lidt hurtigere end andre.

- Samba er meget fremme i skoene, og siden fødslen har hun været hurtigere end de andre i alt i sin udvikling; hurtigere til at lære at gå, til at følge med forældre og søskende og til at spise fisk. Så det er ikke overraskende, at hun også er den, der hurtigst kommer med ud til de store, siger Francois Lemonnier og tilføjer:

- Rio har derimod været den, der har været sidst til alting. Så at han også er den, der sidder og kigger lige uden for slusen og venter på, at de store kommer med fisk til ham, det følger deres mønster.    

Både anlæg og unger skulle være klar
At det netop blev i begyndelsen af april, at kuldet af kæmpeoddere kom ud, skyldes flere ting.
For det første skulle det udendørs anlæg klargøres, grene skulle klippes, bassin renses og strømtråde ordnes.
For det andet skulle de små kæmpeoddere selv være klar til det.

- De er fem måneder, så deres pels har udviklet sig, og er mere vandtæt og modstandsdygtig over for kulde. Og nu er vi begyndt at få bedre vejr med mere solskin og varme, så nu kan ungerne sagtens være ude, fortæller Francois Lemonnier.

Ved første udlukning fik ungerne og de store kæmpeoddere et par timer til at løbe mellem deres inde- og udeanlæg. Som dagene bliver varmere, vil dyrene få lov at tilbringe længere tid udenfor.

 

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.