lukket

Odderunger udenfor for første gang

05. april 2019
Kuldet af kæmpeodderunger, der blev født i november 2018, har nu været i det store udendørs anlæg for første gang.

Det var med tøvende skridt til at begynde med, men alle fire unger, Samba, Brazilia, Salvador og Rio, kom alle ud, da dyrepasser Francois Lemonnier for første gang gav dem mulighed for at komme ud i det store udeanlæg i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Ungerne har aldrig været ude før, og det er jo en stor ny verden for dem med nye omgivelser, nye lugte, nye lyde i det hele taget mange nye indtryk. Så det er helt ventet, at de tøver lidt og lige skal se tingene an, før de løber afsted, siger kæmpeoddernes faste dyrepasser.

Hurtige Samba og langsomme Rio
Lige da Francois Lemonnier åbner porten mellem inde- og udeanlægget, drøner de voksne kæmpeoddere afsted; far Saro, mor Frieda, og det store kuld fra 2017 Coco, Orimar og Isolda.
De fire små, som nu er fem måneder gamle, er lidt længere tid om at forlade slusen, men tager dog mod til sig. Nogle lidt hurtigere end andre.

- Samba er meget fremme i skoene, og siden fødslen har hun været hurtigere end de andre i alt i sin udvikling; hurtigere til at lære at gå, til at følge med forældre og søskende og til at spise fisk. Så det er ikke overraskende, at hun også er den, der hurtigst kommer med ud til de store, siger Francois Lemonnier og tilføjer:

- Rio har derimod været den, der har været sidst til alting. Så at han også er den, der sidder og kigger lige uden for slusen og venter på, at de store kommer med fisk til ham, det følger deres mønster.    

Både anlæg og unger skulle være klar
At det netop blev i begyndelsen af april, at kuldet af kæmpeoddere kom ud, skyldes flere ting.
For det første skulle det udendørs anlæg klargøres, grene skulle klippes, bassin renses og strømtråde ordnes.
For det andet skulle de små kæmpeoddere selv være klar til det.

- De er fem måneder, så deres pels har udviklet sig, og er mere vandtæt og modstandsdygtig over for kulde. Og nu er vi begyndt at få bedre vejr med mere solskin og varme, så nu kan ungerne sagtens være ude, fortæller Francois Lemonnier.

Ved første udlukning fik ungerne og de store kæmpeoddere et par timer til at løbe mellem deres inde- og udeanlæg. Som dagene bliver varmere, vil dyrene få lov at tilbringe længere tid udenfor.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
For første gang i ni år; zebralføl i parken
22. februar 2024
Der har ikke været zebraføl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA siden 2015, så det var glædeligt, da parkens pe…
Nordiske dyrlæger deler erfaringer
21. februar 2024
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har netop været vært for en konference for dyrlæger fra hele Norden. Formålet…
Sådan hjælper du dyr om vinteren
14. februar 2024
Der er flere ting, du kan gøre hjemme i haven for at hjælpe danske fugle, insekter og smådyr med at klare…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.