Dagens programI dag 10-20

Ny kamelkalv er kommet til verden

7. marts 2017

Ny kamelkalv er kommet til verden


I den første forårsweekend kom en kalv til verden hos kamelerne. Den lille ny er en han. Forårets komme betyder traditionelt også ankomst af flere dyreunger i GIVSKUD ZOO. Og hos kamelerne er en ny kalv kommet til verden. Den blev født lørdag den 4. marts 2017.
Kamelkalve bliver født uden pukler. Til at begynde med hænger der blot to tomme "poser" ned fra ryggen. Først når ungen dier ved moderen og får fedt fra mælken, begynder poserne at blive fyldt ud og udvikle sig til pukler.
 
Tjekket og chipmærket
Den lille kamel vil i de første måneder holde sig til sin mor, til den lærer at blive mere modig og selvstændig. Og moderen er også meget beskyttende. Hun holder sig tæt på ungen, så da GIVSKUD ZOOs dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen skulle tilse ungen, chipmærke den og give den en vitaminindsprøjtning, var det ikke uden et par brølende protester fra moderen, som kortvarigt blev lukket ud af stalden. Men ellers gik tjekket uden sværdslag.

- Umiddelbart er det en rigtig sund lille kamel, vi har fået os. Han har en god størrelse, bevæger sig fint rundt for sin alder og følger sin mor, så han har instinkterne i behold og dermed gode overlevelseschancer, siger dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen.

Børn skal vælge navnet
Dyrepasser Francois Lemonnier, som passer kamelerne i GIVSKUD ZOO, ved endnu ikke, hvad den nye kamel i flokken skal hedde. Han plejer at få hjælp til at finde på nye dyrenavne i Givskuds lokale børnehave eller skole.

- Dyreungerne i parken får ofte navne med samme forbogstav som deres mor. Så er det lettere at huske afstamning. Så jeg fortæller børnehavebørnene, hvilket køn dyret har, og hvilket forbogstav det skal have. Og så finder børnene på et navn til dyret, forklarer Francois Lemonnier, og tilføjer, at moderen hedder Josefine, så den nye kalvs navn skal begynde med J. 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.