Åbent i dag: 10-17

Ny kamelkalv er kommet til verden

07. marts 2017
I den første forårsweekend kom en kalv til verden hos kamelerne. Den lille ny er en han.


Forårets komme betyder traditionelt også ankomst af flere dyreunger i GIVSKUD ZOO. Og hos kamelerne er en ny kalv kommet til verden. Den blev født lørdag den 4. marts 2017.
Kamelkalve bliver født uden pukler. Til at begynde med hænger der blot to tomme "poser" ned fra ryggen. Først når ungen dier ved moderen og får fedt fra mælken, begynder poserne at blive fyldt ud og udvikle sig til pukler.
 
Tjekket og chipmærket
Den lille kamel vil i de første måneder holde sig til sin mor, til den lærer at blive mere modig og selvstændig. Og moderen er også meget beskyttende. Hun holder sig tæt på ungen, så da GIVSKUD ZOOs dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen skulle tilse ungen, chipmærke den og give den en vitaminindsprøjtning, var det ikke uden et par brølende protester fra moderen, som kortvarigt blev lukket ud af stalden. Men ellers gik tjekket uden sværdslag.

- Umiddelbart er det en rigtig sund lille kamel, vi har fået os. Han har en god størrelse, bevæger sig fint rundt for sin alder og følger sin mor, så han har instinkterne i behold og dermed gode overlevelseschancer, siger dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen.

Børn skal vælge navnet
Dyrepasser Francois Lemonnier, som passer kamelerne i GIVSKUD ZOO, ved endnu ikke, hvad den nye kamel i flokken skal hedde. Han plejer at få hjælp til at finde på nye dyrenavne i Givskuds lokale børnehave eller skole.

- Dyreungerne i parken får ofte navne med samme forbogstav som deres mor. Så er det lettere at huske afstamning. Så jeg fortæller børnehavebørnene, hvilket køn dyret har, og hvilket forbogstav det skal have. Og så finder børnene på et navn til dyret, forklarer Francois Lemonnier, og tilføjer, at moderen hedder Josefine, så den nye kalvs navn skal begynde med J. 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.