Dagens programI dag 10-20

Kikou skal lære at klare sig selv

27. september 2017

Kikou skal lære at klare sig selv


Edderkopabeungen Kikou er nu så stor, at han skal lære, at mor ikke altid sørger for ham. Og træningen går fint.Han holder sig for det meste tæt på hende, når de er ude i anlægget. Men stavrer af og til også længere og længere væk fra hende og går på opdagelse.
Den brune edderkopabeunge Kikou er ved at nærme sig to år, så han skal lære, at mor Sissi ikke altid vil sørge for ham, men at han må klare sig selv.

- Siden vi fik edderkopaberne i foråret, har ungen hængt på sin mor, og i begyndelsen ville han absolut ikke væk fra hende. Men der er sket meget, og nu kan man indimellem se ham tage nogle ture gennem anlægget væk fra sin mor, fortæller dyrepasser Villy Vinding, der til daglig tager sig af edderkopaberne.

Må gå alene ind og ud
Generelt er der lang opfostringstid for edderkopabernes unger. Kikou er næsten to år og er dermed stor til at hænge på ryggen af sin mor konstant, så hun træner ham også til at blive mere selvstændig.

- Af og til ser vi, at hun ikke hjælper ham ud om morgenen, når vi åbner lågen i stalden og lader dem komme ud i anlægget. Og om aftenen sørger hun heller ikke for at genne ham ind. Han må selv finde vej til lågen. Så hun hjælper ham jo på den måde til at blive mere selvstændig, siger Villy Vinding og tilføjer:

- Hun går også væk fra ham i udeanlægget, så han selv må følge efter, hvis han vil være i nærheden af hende.   

Kikou kan ikke blive
Indtil videre bliver Kikou i GIVSKUD ZOO. Det kan han dog ikke blive ved med, for når han bliver kønsmoden, kan det føre til stridigheder om dominans med parkens nuværende han Dos.
Samtidig vil der være risiko for indavl, hvis han parrer sig med sin mor. Derfor skal han på sigt flyttes til en anden zoo, og så er det vigtigt, at han har lært at klare sig selv. 

- Han skal ikke rykkes lige foreløbig, men han er naturligvis nødt til at lære at klare sig selv, så han kan stå distancen, når han skal til en anden zoo og måske være avlshan der, siger Villy Vinding.  
Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.