Dagens programI dag 10-17

Guanaco rejser til Prag

7. marts 2018

Guanacoflokken så til, da vores unge han blev flyttet til transportvognen.
Guanacoflokken så til, da vores unge han blev flyttet til transportvognen.

En ung guanaco-han er netop blevet flyttet til en transportkasse, så han kan komme til sit nye hjem, Prag Zoo, hvor han skal være avlshan.


Allerede tidligt onsdag morgen samledes GIVSKUD ZOOs dyrlæge, en biolog og en flok dyrepassere for at hjælpes af med dagens transport. En ung guanaco-han, som er knap et år gammel, skal flytte til Prag Zoo.

- Vores guanacoflok er lukket ud på savannen, så vi kan komme til med transportkasse og bil ved stalden. Planen er, at vi genner den unge guanaco over i transportkassen, og så løfter vi kassen op i bilen, der skal køre ham til hans nye hjem, siger dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- For at det skal stresse ham mindst muligt, sørger vi for at gøre det, så hurtigt vi kan. 

Ingen bedøvelse
Guanacoen blev lidt urolig ved synet af de mange mennesker og den uvante situation ved stalden. Men han gik hurtigt ind i transportkassen, så den kunne løftes op i transportvognen. Og her faldt han til ro.

- En flytning er en uvant situation, så det kan næsten ikke undgås, at dyr bliver lidt forvirrede. Men han faldt hurtigt ned. Samtidig vil vi helst undgå at bedøve, når vi kan, fordi det er endnu større belastning for dyret. Så vi er glade for, at flytningen kunne gennemføres ved, at han selv gik ind i kassen, siger Ditte-Mari Sandgreen. 

Avlshan i Prag
Den unge han skal være ny avlshan i Prag Zoo.

- Guanacoer bliver kønsmodne, når de er et til to år. Og vi kunne ikke beholde ham i parken, fordi vi har hans mor, så det ville skabe risiko for indavl. Samtidig har vi allerede en anden avlshan. Så vi er glade for, at Prag Zoo gerne ville have ham som deres nye avlshan, siger dyrlægen.

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.