Åbent i dag: 10-17
Guanacoflokken så til, da vores unge han blev flyttet til transportvognen.

Guanaco rejser til Prag

07. marts 2018
En ung guanaco-han er netop blevet flyttet til en transportkasse, så han kan komme til sit nye hjem, Prag Zoo, hvor han skal være avlshan.

Allerede tidligt onsdag morgen samledes GIVSKUD ZOOs dyrlæge, en biolog og en flok dyrepassere for at hjælpes af med dagens transport. En ung guanaco-han, som er knap et år gammel, skal flytte til Prag Zoo.

- Vores guanacoflok er lukket ud på savannen, så vi kan komme til med transportkasse og bil ved stalden. Planen er, at vi genner den unge guanaco over i transportkassen, og så løfter vi kassen op i bilen, der skal køre ham til hans nye hjem, siger dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- For at det skal stresse ham mindst muligt, sørger vi for at gøre det, så hurtigt vi kan. 

Ingen bedøvelse
Guanacoen blev lidt urolig ved synet af de mange mennesker og den uvante situation ved stalden. Men han gik hurtigt ind i transportkassen, så den kunne løftes op i transportvognen. Og her faldt han til ro.

- En flytning er en uvant situation, så det kan næsten ikke undgås, at dyr bliver lidt forvirrede. Men han faldt hurtigt ned. Samtidig vil vi helst undgå at bedøve, når vi kan, fordi det er endnu større belastning for dyret. Så vi er glade for, at flytningen kunne gennemføres ved, at han selv gik ind i kassen, siger Ditte-Mari Sandgreen. 

Avlshan i Prag
Den unge han skal være ny avlshan i Prag Zoo.

- Guanacoer bliver kønsmodne, når de er et til to år. Og vi kunne ikke beholde ham i parken, fordi vi har hans mor, så det ville skabe risiko for indavl. Samtidig har vi allerede en anden avlshan. Så vi er glade for, at Prag Zoo gerne ville have ham som deres nye avlshan, siger dyrlægen.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Velkommen til hangiraffen Safi
20. september 2023
En ny ung giraf er rykket ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Planen er, at han skal være parkens nye avlshan.

25 år som dyrepasser - tillykke
19. september 2023
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men Jette Nørgaard, dyrepasser i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, kan…
Brænder brændenælder dyr?
13. september 2023
Kort sagt; ja. Men dyrene er dog nogenlunde godt beskyttet mod de grønne blade. 
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.