Dagens programI dag 10-20

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA mangler heste til foder

14. juni 2021

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA mangler heste til foder

For første gang i årevis mangler GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA foder til parkens rovdyr. Private indehavere af heste kan donere dyr, som alligevel skal aflives, men pt. er listen over donationer så kort, at der snart ikke er flere dyr tilbage. Derfor beder parkens dyrlæge om hjælp.


Korrekt fodring af dyrene i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA er naturligvis en af de største forudsætninger for, at de trives. Det er derfor noget, der er megen fokus på i parken. Løver og ulve er rovdyr, og skal gerne fodres med det mest naturlige foder, man kan give dem - nemlig aflivede, hele dyr.

I årevis har der været en månedlang venteliste, hvor private hesteejere har kunnet skrive sig på for at donere deres heste, som skulle aflives. Men den liste er nu skrumpet ind, så parkens dyrlæge, der er ansvarlig for fodring, beder om hjælp: 

- Det er selvfølgelig alvorligt, fordi vi vil gerne give vores dyr det allerbedste, og noget der styrker deres naturlige adfærd. Det gør det, når vi fodrer med hele, aflivede dyr. Så har du en hest, der skal aflives i den nærmeste fremtid, så beder vi dig betænke os, siger Ditte-Mari Sandgreen. 

Dyrlægen understreger, at dyrene ikke kommer til at lide nød, da hun ellers vil finde andre foderløsninger. Men dette kan være rigtig dyrt, hvilket ikke hjælper parkens økonomi i en presset coronatid. Derfor håber hun, at efterlysningen af heste i parkens nyhedsbrev og via facebook kan gøre nogle hesteejere opmærksomme på muligheden for at donere.  
  
Der er dog visse krav til heste, der doneres, blandt andet må de ikke være syge og få medicin, og hestene skal også have hestepas. 

For private kan donation til dyreparker være en fordel, da det ikke koster noget at donere, og dyreparken står selv for aflivningen. 

Det er muligt at læse mere og skrive sig op til donation her.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.