Dagens programI dag 10-20

Babyboom hos guanakoerne

13. december 2021

Babyboom hos guanakoerne

Det sydamerikanske område i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har fået fire nye beboere hen over det sene efterår.


En del af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyreunger kommer til verden i de varme måneder. Især i april og maj er der babyboom. Men det udelukker dog ikke, at der også er fødsler på andre tidspunkter af året. Og ved parkens sydamerikanske område har der netop været et lille baby-boom her i det sene kolde efterår. Der er nemlig kommet hele fire kalve hos guanakoerne.

- Fire styk inden for nogle uger sker ikke så tit. Men guanakoerne kan få unger året rundt, så det er ikke usædvanligt, at der også er fødsler i vintermånederne, fortæller GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrlæge, Ditte Mari-Sandgreen og tilføjer:

- Ungerne fødes med tæt uld, så de kan sagtens klare kulden. Guanakoer har en tyk pels, der gør dem i stand til at klare ret store temperatursvingninger. Om vinteren hjælper pelsen dyrene med at holde varmen, og om sommeren kan pelsen hjælpe med at holde varmen ude fra kroppen. Og ellers hopper dyrene gerne i bassinet i deres anlæg for at køle ekstra af på de rigtig varme dage.

Hurtigt tjek af ungerne
Guanakokalvene fødes ude på det sydamerikanske område, hvor moren selv sørger for at slikke den ren og tørre den op.
Først nogle dage, eller i nogle tilfælde uger, efter fødslen får dyrlægen mulighed for at tilse ungerne.

- Dyrene klarer det meste selv. Og når mødrene så går ind i stalden med ungerne, sluser dyrepasserne hurtigt kalvene kortvarigt fra, så jeg kan sundhedstjekke og chipmærke dem. Det plejer at gå rigtig stærkt, og det skal det helst også, for mor kan godt blive lidt sur – og så spytter hun altså. Ikke spyt, men maveindhold, så vi arbejder hurtigt, når ungerne skal tjekkes, smiler dyrlægen.

Hun har allerede tilset de fire kalve, som alle er i fin form. Der er to hanner og to hunner, som nu følges rundt med deres mødre og resten af guanakoflokken på det sydamerikanske område.

 

 

 

Del denne nyhed:
De seneste nyheder fra GIVSKUD ZOO, tilbud om besøg bag kulisserne, særarrangementer for årskortholdere, nyttig og spændende viden om dyrene og meget meget mere...
Isis Godadgang Daza Eaza Waza Topattraktioner
Sådan bliver du klogere end de andre

Tilmeld dig GIVSKUD ZOOs nyhedsbrev, så du altid kan fortælle de bedste historier om dyrene på safarituren.