Åbent i dag: 10-17

Zebraer stak af - men blev hurtigt indfanget

05. juli 2017
Masser af hjælpende hænder og en hurtigt indsats sikrede, at tre undslupne zebrahingste fra GIVSKUD ZOO blev fanget ind igen og lukket tilbage i stald.

Dyrepasser Henrik Kristensen fik lynhurtigt tilkaldt alle ansatte i GIVSKUD ZOO onsdag morgen. Tre zebrahingste, som netop var blevet flyttet til et nyt anlæg, stak af fra deres indhegning.

- De brød simpelthen gennem hegnet, som ellers er to meter højt. Og så løb de rundt på en af vores marker, fortæller direktør i GIVSKUD ZOO, Richard Østerballe.

Alle de ansatte, der var mødt ind, kom til stedet for at sætte køretøjer op og danne menneskekæde, der skulle skabe en barriere rundt om marken. Og så kørte direktøren og parkens dyrlæge rundt og fik bedøvet dyrene et efter et.

- Zebraer foretrækker at være på åbne vidder, så vi sørgede for at give dem godt med plads for at få dem til at falde til ro. Og så dannede vi ring om marken for at indkredse de undslupne dyr, så de ikke kunne slippe væk fra GIVSKUD ZOOs egne arealer, forklarer Richard Østerballe.

Da alle tre zebraer var bedøvet, blev de løftet op på lad på traktorer og kørt tilbage til stalden.

- Selvom det kan se vildt ud med undslupne dyr, så foregik morgenens indfangning uden større dramatik. Ingen kom til skade, og alle tre dyr kom tilbage til deres stald og har det godt, fortæller Richard Østerballe.

Anlæg sikres bedre
Zebraerne, der brød ud er tre unge hingste der for få dage siden blev taget ud af flokken og rykket til et andet anlæg for ikke at komme op at toppes med parkens nye avlshingst.

- Zebraer skal helst forstå, at de er omgivet af hegn i ro og mag. Da de blev lukket ud i morges, var det til en ny og fremmed indhegning. Det kan godt have skræmt dem, og derfor forsøgte de at slippe væk - og havde så altså held med at ødelægge hegnet, forklarer Richard Østerballe og tilføjer:

- Nu skal vi lige have repareret hegnet, så der går et par dage, før vi prøver igen. Og næste gang vil vi markere hegnet tydeligere og se, om vi kan få dem til at tage det lidt roligere.  

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.