Åbent i dag: 10-17

World Otter Day med ny betydning

27. maj 2020
For GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har den årlige dag, der sætter fokus på oddere, fået en ny betydning, efter parken i vinter sendte en kæmpeodder til genudsættelse i Argentina.

For at skabe opmærksomhed om og hårdt tiltrængt støtte til oddere verden over lancerede IOSF (International Otter Survival Fund) ”World Otter Day” (Verdensomspændende odderdag).
I flere år har zoologiske haver og andre aktører med forskellige aktiviteter og indsamlinger markeret denne dag netop i dag – den sidste onsdag i maj.
I år har dagen fået en ny betydning for GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- I vinter blev bevaring af oddere endnu mere håndgribeligt for os, fordi vi blev del af et projekt, der for første gang nogensinde genudsætter sydamerikanske kæmpeoddere i deres naturlige leveområde i Argentina. Vores han Coco og en hun fra en anden zoo er blevet genudsat i et vådområde i en gigantisk nationalpark. Håbet er, at de kan yngle og hjælpe med at etablere en bestand i Argentina, hvor kæmpeodderne ellers har været udryddet i de seneste 30 år, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Derfor er dagen i dag også lidt speciel:


- Vi bakker i høj grad op om dagen og tanken bag – og vi ved, at vi med denne genudsættelse er med til at gøre en reel forskel for en truet art. Det er en stor glæde, da bevaring af arter er et af vores formål i parken, siger biologen.    

Formidling og avlsarbejde
Kæmpeodderne er truede som art og er lokalt udryddet i Argentina. Det er derfor essentielt med en aktiv indsats, hvis arten skal bevares for eftertiden. Derfor arbejder GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA og andre zoologiske haver med målrettede avlsprogrammer, der kan sikre og øge en sund bestand zoologiske haver. Og nu er første skridt til arbejdet med at genudsætte dyr i naturen også taget.

- Udover at være et fantastisk projekt, der kan hjælpe kæmpeodderne i naturen, er genudsættelsen også et rigtig godt værktøj for os til at formidle om den truede art og behovet for at hjælpe dem. Vi har masser af formidling i det daglige, hvor dyrepasserne fortæller om kæmpeodderne i forbindelse med fodringer, vi har undervisning, hvor elever møder dyrene, og vi har skilte og video i anlægget – blandt andet med Coco – så vores gæster kan lære mere om arten, fortæller Kim Skalborg Simonsen.

Du kan læse mere om den internationale dag for oddere på www.otter.org.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.