Åbent i dag: 09.30-19

Vigtig løveparring lykkedes

01. oktober 2021
Arbejdet med at styrke løveflokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA fortsætter. Senest har der været endnu en parring, som forhåbentlig giver resultat, så vigtige gener kan videreføres.

Efteråret har budt på en større omlægning af løveflokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Grupperne i det store anlæg, hvor gæster kører rundt, og det mindre anlæg, hvor gæster oplever løverne gennem en stor glasrude, er blevet byttet rundt.

- Vores hunløve, som har gået med sin store unge fra 2017 og så vores ældste kuld unger fra 2020 i anlægget med glasruden, er kommet over til parkens store køreanlæg. Det er også her, vores han går. Hunnen er nemlig kommet i brunst igen, og vi håber, at hun og vores han kan få endnu et kuld unger sammen. Han er også far til de tre kuld, vi fik sidste år, og da hans gener er vigtige i stambogen for løver, håber vi på endnu et kuld unger fra hans side, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen. 
 
Succes ved sammenlukning
Det er dog ikke bare at lukke løverne sammen og så håbe, at der er amoriner i luften. Løver kan være meget vanskelige at lukke sammen, og hvis de ikke kan lide hinanden, kan de simpelthen slå hinanden ihjel, fordi det er store, stærke rovdyr. 

- Derfor kræver det, at vi observerer løverne, og vi er meget opmærksomme på, hvornår hunnerne kommer i brunst, fordi det er bedste tidspunkt for at lukke han og hun sammen. Så vil de nemlig begge som udgangspunkt være interesserede i hinanden, forklarer Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Forud for sammenlukningen havde vores han og hun ikke set hinanden i over et halvt år, så derfor var det spændende, om de kunne huske hinanden, og hvad de sagde til at blive lukket sammen. Heldigvis gik det dog godt, og efter at have været sammen i et par timer, begyndte parringerne. Så vi håber på, at de bærer frugt.

Vigtige gener
Kim Skalborg Simonsen er også stambogsfører og såkaldt EEP-koordinator for afrikanske løver i europæiske dyreparker og zoologiske haver under EAZA, hvilket vil sige, at han har det brede overblik over, hvilke dyr der er hvor, og hvordan de bedst kan placeres, for at generne er så optimalt fordelt som muligt.

- Vores han har fået tre kuld unger her i parken, men vi ønsker at udvide flokken yderligere, så der er stadig plads til flere løver med gode gener her i parken. Derfor vil det være godt med endnu et kuld unger fra ham, og her er vores hun, som nu er i brunst, et godt match, forklarer biologen.

Hvis denne parring giver resultat, vil det betyde, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kan vente at få et kuld over vinteren. Og hvis ikke, og hunnen kommer i brunst igen om nogle uger, vil biologen give det endnu et forsøg med parring hos han- og hunløven, så de vigtige gener kan videreføres.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.