Åbent i dag: 10-17

Verdens mest truede pattedyr kommer på sociale medier

18. juli 2022
For at skabe fokus om verdens mest sjældne pattedyr og nå et bredere publikum har en NGO, der arbejdet målrettet med bevaring af den truede Saola antilope, nu oprettet profiler for arten på sociale medier.  

Saolaen er en lille antilopelignede okse og nok det mest truede pattedyr i hele verden. Det vurderes, at der er færre end 50 dyr tilbage i svært fremkommelige skovområder i Annamite bjergene i Laos og Vietnam, og det er snart 10 år siden, at den sidste blev set i naturen.

Situationen for artens overlevelse er så kritisk, at NGO’en Saola Foundation for Annamite Mountains Conservation er stiftet blandt andre med GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA som initiativtager og bidragsyder. Målet er at sætte fokus på og skaffe midler til at beskytte den kritisk truede art.

For at skabe endnu mere opmærksomhed om saolaen er den nu kommet på Facebook og Instagram. I anledning af at det den 9. juli var World Saola Day, har Saola Foundation for Annamite Mountains Conservation oprettet en facebookside og en instagramprofil, hvor interesserede kan følge arbejdet med den sjældne dyreart.

- Vi ved jo, at sociale medier kan ramme bredt ud, så jeg håber, at de nye profiler vil skabe opmærksomhed om arbejdet med at redde denne truede art. Vi har støttet arbejdet via Givskud Zoo Naturfond, og vi vil fortsat være med i front, når det handler om bevaring både af saolaen og andre truede arter, siger direktør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Richard Østerballe.

Du kan følge Saola Foundation for Annamite Mountains Conservations på facebook (@savesaola) og Instagram (@saola_foundation).

Du kan også støtte den truede saolo gennem Givskud Zoo Naturfond, hvor alle bidrag går ubeskåret til naturbevarelse. Støttes kan indbetales på MobilePay på nr. 86190 eller til fondens konto: Reg. nr.: 7030 og kontonr.: 0237917.



 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.