Åbent i dag: 09.30-19
De to nye sulawesimakakker i GIVSKUD ZOO skal vænne sig til de nye omgivelser og så introduceres for de andre i flokken.

Velkommen til nye sulawesimakakker

13. april 2018
GIVSKUD ZOOs nyeste beboere hedder Sura og Tawa. Det er to sulawesimakak-hunner, som slutter sig til parkens nuværende tre sulawesimakakker. Håbet er, at de fem på sigt kan danne en stor flok.

Tidligt fredag morgen stod dyrlægen og de faste dyrepassere hos sulawesimakakkerne klar til at lukke parkens nyeste beboere ud i deres nye anlæg. To nye hun-sulawesimakakker er ankommet fra Zoo Decin i Tjekkiet. Tiårige Sura og fireårige Tawa.

- De har været længe ventet. Vi har ønsket os en større flok, men det har været svært at finde flere hunner i avlssamarbejdet. Og nu er det endelig lykkedes, så vi er glade, siger dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen.

Fin udlukning i nye omgivelser
Udlukningen af de nye hunner gik fint. Transportkasserne blev båret ind i anlægget og sat over for hinanden, så de to nye hunner selv kunne gå ud i ro og mag.
Først kom dem ældste, Sura, som hurtigt begyndte at hoppe rundt i træerne. Hun fik i løbet af få sekunder øje på parkens han gennem en rude, og han var også meget opmærksom på hende.
Den yngste, Tawa, var lidt mere tilbageholdende, men gik dog ud af kassen efter nogle minutters ventetid.

- De to nye hunner kender hinanden fra Zoo Decin, så det giver tryghed, nu hvor de er kommet til nye omgivelser. Og da de først var kommet ud af transportkasserne, virkede de ganske rolige og gik i gang med at undersøge omgivelserne, fortæller Ditte-Mari Sandgreen.
 
Vil danne større flok
Det er håbet, at de to nye hunner kan danne flok med de to andre hunner, der var i parken i forvejen samt hannen.

- Vi har et stort anlæg, hvor der er plads til flere dyr, så vi håber de yngler i fremtiden og kan være med til at støtte op om det europæiske avlssamarbejde, siger Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Sulawesimakakker er en kritisk truet art, så det er vigtigt at holde en sund, stor population i zoos, som kan sættes ud i naturen, hvis abernes naturlige leveområder kan sikres bedre i fremtiden.

Sammenlukning ad flere omgange
I første omgang går sulawesierne i aflukkede rum, men dog stadig så de kan se hinanden; hannen i et rum, de gamle hunner for sig, og de nye hunner for sig.

- De nye hunner skal lige have tid til at falde til. Derefter er det planen at introducere dem for vores gamle hunner. Og når de fire så er faldet godt til sammen, vil vi prøve at introducere dem for hannen. Vi kan dog ikke sige, hvornår det bliver, da det foregår på dyrenes præmisser, og hunnerne skal først komme i brunst. Men vi håber, vi kan få sulawesimakakunger i nær fremtid, siger dyrlægen.  

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.