Åbent i dag: 10-17

Velkommen til hangiraffen Safi

20. september 2023
En ny ung giraf er rykket ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Planen er, at han skal være parkens nye avlshan.


GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har fået en ny ung giraf. Han hedder Safi og kommer fra Knuthenborg Safaripark.
Afrejsen fra Lolland tog lidt tid, da Safi ikke var meget for at gå ind i transporttraileren, men ankomsten til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA gik rigtig fint; han gik hurtigt ud af traileren og ind i stalden.

- Inde i stalden fik han mulighed for at hilse på hunnerne med en barriere imellem, men allerede samme aften blev han lukket sammen med dem. Og han er også allerede kommet med ud på savannen med flokken, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen, og tilføjer:  

- Han er nem at kende, da han ud over at være den mindste, også er lidt mørkere i aftegningen end hunnerne. Der er teorier om, at mere dominante hanner er mørkere, men i hans alder er det næppe tilfældet. Det er nærmere bare inden for den normale variation i farve for giraffer.

På udkig sammen med avlskoordinatoren
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA mistede desværre sin tidligere hangiraf for noget tid siden, så kuratoren har igennem længere tid været på udkig efter en ny han til flokken.
Sammen med avlskoordinatoren for giraffer i Europa har Kim Skalborg Simonsen fundet den unge han fra Knuthenborg, som passer godt ind i flokken i Givskud.

- Avlskoordinatoren kender alle giraffernes stamtræer og ved, hvem der er i familie med hvem. Han ved også, hvilke giraffer, der har vigtige og sjældne gener, og som derfor er de højest prioriterede dyr i programmet. Det gælder nemlig om at have så stor variation i generne som muligt, så så mange som muligt bliver bevaret i hver generation. Han kom med forslaget om den unge han fra Knuthenborg.  Denne han passer fint til vores hunner og har så vigtige gener, at han skal have sig nogle unger, forklarer kuratoren.

Håbet er unger – om et par år
Safi er stor – knap fire meter – men ikke helt udvokset endnu, da han kun er godt to år gammel.

- Vi er meget glade for at få en ny han i denne alder. Da han ikke udvokset, har han en størrelse, der gør det lidt nemmere at transportere ham. Giraffer er ikke de nemmeste dyr i verden at transportere, og vi er glade for, at han ikke skulle ud på en meget lang rejse for at komme til Givskud, siger Kim Skalborg Simonsen.

Ifølge kuratoren er den unge han lige i det yngste i forhold til at yngle, men det er faktisk ikke, fordi han er så langt fra, lyder det:

- Der er masser af eksempler på hanner, der succesfuldt har parret hunner, inden de selv er tre år gamle. Og vi har tidligere oplevet hunner ”gå i knæ”, for at hanner, der ikke er så høje, kan nå. Det betyder dog ikke, at vi får unger lige med det første, selvom der hurtigt skulle komme parringer. Giraffer er nemlig drægtige i cirka 15 måneder, så vi må væbne os med lidt tålmodighed. 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Børneshow: Onkel Reje
30. april 2024
Lørdag den 11. maj byder GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA endnu engang på et underholdende sjov for hele familien, n…
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.