Åbent i dag: 10-18

Uno runder 10 måneder

08. december 2021
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs brillebjørneunge Uno runder 10 måneder, og der er masser af appetit hos og fuld fart på den efterhånden store bjørn.

Ved første øjekast ud i bjørneanlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er det ikke lige til at se, hvem der er den 10 måneder gamle brillebjørn Uno, og hvem der er hans mor Nazca. Man skal i hvert fald lige kigge efter. Så kan man se, at den ene har noget mere huld end den anden.
Og størrelsen kommer ikke af ingenting, for ifølge den rutinerede dyrepasser Christina Madsen tager bjørneungen godt fra ved måltiderne, og når der er udsigt til godbidder:

- Nogle gange er vi simpelthen nødt til at trække bjørnene lidt fra hinanden, så Nazca også kan få godbidder ved indlukning om morgenen. Uno vil nemlig gerne stjæle hendes godbid og skubber til hende for at få den. Og hun finder sig i det. Så vi sørger for, at hun får den ved at holde bjørnene lidt på afstand af hinanden.

Stor, men lille
Madglæden kan ses på vægten. Siden fødslen har Uno 100-doblet sin vægt, og han ligger nu på godt 30 kilo. Mor Nazcas vægt er cirka 64 kilo. Og der er et stykke op til far Raymis kampvægt, som er helt oppe på godt 150 kilo. Så Uno vil blive endnu større i de kommende måneder. Men alligevel er han stadig en unge;

- Han dier stadig hos mor, han går rundt med hende, og han sover hos hende. Så selvom han er en stor bjørneunge rent størrelsesmæssigt, er han stadig ikke gammel nok til at undvære mor, forklarer dyrepasseren.

Masser af energi
Generelt stortrives den 10 måneder gamle bjørn, og han har fuldt fart på.

- Han er hurtigere end mor Nazca nu, i hvert fald kommer han hurtigere hen til stalden, når han hører, at vi dyrepassere ankommer om morgenen. Vi ser ham også tumle energisk rundt i anlægget, og han leger gerne med forskellige former for berigelse, som vi tilbyder bjørnene, fortæller Christina Madsen og tilføjer:

- Han er generelt bare en meget livlig brillebjørn, og han er lige så opsøgende over for os dyrepassere, som de andre bjørne i parken er. De vil gerne snuse til og række ud efter os, men ingen af dem er aggressive. Bare nysgerrige.

Uno blev født den 8. februar 2021, og er den første brillebjørneunge nogensinde, der er født i Danmark.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Nil-letjeflokken har fået en han
14. juni 2024
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nyeste art, sumpantilopen nil-letje, kan opleves på en af parkens savanner, og nu er det mu…
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.