Åbent i dag: 10-17

Unger hos genudsat odderpar

31. maj 2021
Fødslen af tre unger tyder på foreløbig succes med et genudsætningsprojekt af kæmpeoddere i Argentina.

- Det er rigtig spændende, da det er det første kuld unger, der er blevet over en uge gammel.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog, Kim Skalborg Simonsen, er glad for nyheden om, at den kæmpeodder, Coco, som parken i 2019 sendte til et genudsætningsprojekt i Sydamerika, nu har fået unger med sin mage, Alondra.

- Meldingen fra folkene bag genudsætningsprojektet, Rewilding Argentina, er, at der er kommet tre unger. Så det bliver spændende, om disse unger er det første skridt mod en decideret flok.  

Håb for det uerfarne par
Biologen vidste godt, at der kunne være unger undervejs, fordi han flere gange har fået meldinger fra Argentina om parringer hos kæmpeodderparret, som generelt ser ud til at trives sammen som par.
Selvom nyheden om et kuld unger er positivt, er biologen dog også klar over, at det ikke nødvendigvis er et sikkert skridt fremad med etablering af en flok.

- Kæmpeoddere er specielle, når det kommer til deres afkom. Der skal ikke meget til, før de opgiver et kuld. Det kan være, fordi de er blevet forstyrret, eller timingen er forkert. Der er faktisk en del kuld, der går tabt, og i flere tilfælde ved vi ikke hvorfor. Men jeg er løbende i kontakt med projektet, og vi forsøger at give alle vores erfaringer videre, forklarer biologen og tilføjer:

- Samtidig er det en faktor, at Coco og Alondra er et uerfarent par, i hvert fald når det kommer til unger. De har ikke fået unger før, så de skal også lige have lov til at lande i den rolle. Men nu ved vi da, at de parrer sig og kan få unger. Så det er fine takter og tyder på, at dyrene stortrives. Så selvom det ikke skulle lykkes med dette første levedygtige kuld, er projektet stadig en succes, og der er håb for en flok i fremtiden.

 

Forsvundet fra landet i 30 år
Coco og Alondra er blevet genudsat i et vådområde i en nationalpark, men er endnu ikke helt genudsat i naturen. De er i en såkaldt soft release indhegning. Når det vurderes, at dyrene har lært alle basale evner, man skal kunne som kæmpeodder, sættes de fri - dog med mulighed for at returnere til soft release indhegningen, hvis de ønsker det. 
Håbet er, at parret kan hjælpe med at etablere en bestand i Argentina, hvor kæmpeodderne ellers har været udryddet i de seneste 30 år.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.