Åbent i dag: 10-17

Ulveungerne vokser hurtigt

06. juni 2017
Dag for dag bliver de ni unger fra kuldet af ulveunger større. Nu har de kastet sig over kød.

De er knap to måneder gamle. Ulvehvalpene i GIVSKUD ZOO. Og de er allerede de begyndt at spise med, når der bliver lagt hestekød ind i anlægget til ulveflokken.

- Det er helt naturligt. Hvalpene får mælketænder, allerede når de er tre uger gamle. Og når de er fire-fem uger begynder de at smage på kød. Normalt vænnes de fra at die, når de er otte-ti uger gamle, og derefter spiser de kun kød. I starten hovedsageligt gylpet op af de voksne ulve.  Mælketænderne skiftes ud, når de er knap et halvt år, forklarer biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

Fra hjælpeløs til legesyg
Ungerne blev første gang set fredag den 5. maj 2017, hvor dyrepasser og dyrlæge tjekkede hvalpene og chipmærkede dem. Og siden da er der sket rigtig meget.

- Hvalpene bliver født døve og blinde og opholder sig i hulen de første uger. Men efter en måneds tid kommer de ud af hulen. De tager på i vægt, deres pels ændrer sig, og øjnene skifter farve fra blå til gullig. Så der sker en hel masse i ulveungernes første levetid, forklarer Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Også adfærdsmæssigt sker der en masse. De skal lære at begå sig socialt, og det lærer de blandt andet gennem leg både med hinanden og med flokkens voksne ulve.  

Mad til alle
Hos nogle arter spiser ungerne til sidst. Men hos ulvene mangler hvalpene ikke noget.

- Ulve er flokdyr, som passer godt på deres hvalpe. Og hele flokken hjælper både med at passe de små og lege med dem. Og de sørger også for at lade ungerne komme til fadet. Og hvis ikke, så slikker hvalpene blot de voksne ulve i mundvigen. Det aktiverer nemlig en refleks, så de store gylper mad op til de små. Så alle ni unger i GIVSKUD ZOO trives, siger Kim Skalborg Simonsen.
Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.