lukket

Ulvene har fået ni hvalpe

05. maj 2017
Efter flere ugers ventetid har vi endelig fået hvalpe i ulveanlægget i GIVSKUD ZOO. Og der er mange flere end ventet.

Der var en, der var to, der var tre . Der var hele ni hvalpe i ulveanlægget, da dyrepasserne og dyrlægen fredag morgen undersøgte det nye kuld.

- Der er otte hanner og en hun. De er alle blevet chippet og lagt tilbage i hulen, hvor de opholder sig den første tid efter fødslen, fortæller dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen.

Mange flere end ventet
Så sent som i går havde GIVSKUD ZOOs dyrlæge, biolog Kim Skalborg Simonsen og praktikant Jeanette Hedeager gættet på antallet af hvalpe ud fra tævens yverstørrelse. Dyrlægen mente ikke, at der var flere end tre-fire stykker. Biologen gættede på seks. Og praktikanten kom nærmest med sit bud på syv hvalpe.
Men ingen af dem fik altså ret.

- Det er ret usædvanligt med så stort et kuld. Ved kuldet sidste år fik alfahunnen fem hvalpe. Og det er normalt med fem-seks stykker. Men her er vi altså oppe på hele ni hvalpe - og alle har det godt. Så vi er positivt overraskede, siger Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Vi har observeret at alfahunnen har været meget sulten efter fødslen. Hun har ædt godt, holdt de andre voksne ulve på afstand af kødet og sørget for at få en stabil mælkeproduktion op at køre til de mange hvalpe. Så hendes hårde indsats har givet pote, og det har gjort, at det store kuld trives.

Bliver i hulen
Hvalpene er knap tre uger gamle. Hunulven bliver sammen med ungerne i hulen de første tre uger efter fødslen.
De bliver født blinde og døve. Når de er to uger gamle, åbner de øjne og ører. Og efter fire-fem uger begynder de selv at komme ud af hulen.

- De er fortsat for små til at komme ud, så der går lige et par uger, før gæster kan se de nye ulvehvalpe. Men så regner vi også med, at der bliver masser af leg i ulveanlægget sommeren igennem, siger Ditte-Mari Sandgreen. 
Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sulawesimakakunge får navnet Taia
31. januar 2023
Det nyeste skud på stammen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sulawesiflok er en lille hun.
Oplev GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA til fods i vinterferien
30. januar 2023
I vinterferien fra lørdag den 11. til og med søndag den 19. februar 2023 slår GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA port…
Mød medarbejderne – køkkenchefen
27. januar 2023
Her i 2023 kan du i en artikelserie møde nogle af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs medarbejdere. Mange tror måske, at d…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.