Åbent i dag: 09.30-19

Tredje sulawesiunge i streg

20. januar 2021
Sulawesimakakkerne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i de seneste måneder leveret hattrick; tre unger i streg.

Først blev hannen Melvin født i august 2020 af hunnen Melfi.
I midten af november 2020 kom hanungen Samuel til verden. Her var moren Sami.
Og lidt inden årsskiftet mod 2021 blev flokken af sulawesimakakker i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA udvidet for tredje gang, da hunnen Tawa fik en unge.

- Det er simpelthen så skønt, og vi er glade for, at tre af vores fire hunner har fået unger. Og vi håber selvfølgelig, at den sidste hun Sura også kommer med på et tidspunkt, siger sulawesimakakkernes faste dyrepasser, Jette Nørgaard.

Spændt på ungen
Tawa er ikke så stor som flokkens andre hunner, og derfor var dyrepasseren inden fødslen spændt på ungens størrelse.

- Selvom moren er markant mindre end de andre, er der heldigvis ikke noget i vejen med ungen. Hverken i forhold til størrelse eller energi. Ungen var kvik lige fra start, så vi satser på, at den vil klare sig fint, siger Jette Nørgaard.

Køn afsløret tidligt
Mens det ved den første unge tog flere uger og ved den anden unge tog flere måneder at spotte køn, har det været noget nemmere med unge nummer tre.

- Jeg er ret sikker. Det er en han. Mødrene holder jo ungerne tæt ind til sig i begyndelse, så det kan være svært at få et kig ind mellem benene på ungerne. Og det er rigtig fint, for det betyder, at moren passer godt på den lille. Her ved nummer tre har jeg bare været heldig at spotte en lille tap meget tidligt, fortæller dyrepasseren.

Godt for moren med en unge
Fødslen af den tredje unge har skabt mere ro i anlægget. Tawa har nemlig i lang tid indyndet sig hos hannen Wira og dermed været den højst rangerende hun, som har kunnet skubbe lidt rundt med de andre hunner.

- Hun har været fremme i skoene, men nu har hun fået noget andet at tænke på end at dominere de andre. Nu står den på babypasning, siger Jette Nørgaard og fortæller videre:

- Hun er rigtig cool i mor-rollen. Hun har ikke været så isoleret og har ikke søgt væk fra de andre hunner. Så det er rigtig godt for hendes adfærd og mentalitet, at hun nu også har fået en unge at tage sig af.

Med fødslen af den seneste unge er der nu otte sulawesimakakker i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA; hannen Wira, hunnerne Melfi, Sami, Sura og Tawa samt ungerne Melvin, Samuel og den mindste, som har fået navnet Tarik. Så passer det første bogstav i navnet nemlig med morens, ligesom traditionen hos parkens sulawesimakakker foreskriver.  

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.