Åbent i dag: 09.30-19

To unger hos de sjældne soldateraraer

18. juli 2017
Endnu engang er det lykkedes soldateraraerne fra GIVSKUD ZOO at få unger. Der er kommet to styk af de sjældne grønne fugle.

Kønne er de ikke. Men det bliver de. De sjældne grønne soldateraraer har fået to unger. 


- De er skaldede ved fødslen. Så får de hvide dun, og derefter får de fjer og bliver ligeså flotte som forældrene, siger dyrepasser i GIVSKUD ZOO, Francois Lemonnier.


Derfor er det endnu for tidligt at sige, om ungerne er hanner, hunner eller en af hver.


- Vi tjekker køn ved at plukke fjer med fjersæk af papegøjen. Den DNA-tester vi og derudfra tjekkes kønnet. Så det varer noget tid, før vi kan gøre det, forklarer Francois Lemonnier.


Truet i naturen

Soldateraraerne stammer fra Mexico og er klassificeret som sårbar. Der findes tre underarter, og den art, der er i GIVSKUD ZOO, findes nu kun i det nordlige Mexico. I den sydlige del er den udryddet hovedsagelig på grund af handel med kæledyr.

- Vi er stolte over og glade for, at der er kommet unger hos de sjældne dyr. Det betyder, at vi kan hjælpe med at bevare arten, siger Francois Lemonnier. 

Det er ikke første gang, der er kommet soldateraraunger i GIVSKUD ZOO.

- Arapapegøjer danner par for livet, og papegøjeparret her i parken har ynglet flere gange. Først havde vi lidt problemer med at få dem til at yngle, men så fik vi lavet ny redekasse. Og så lykkedes det endelig. Flere gange. Og altså nu igen, fortæller Francois Lemonnier.

Opholder sig i en hule
Denne gang har papegøjerne valgt ikke at bruge redekassen. I stedet lagde de æggene i en hule, som marsvinene havde lavet i bunden af anlægget. Så det var svært at konstatere, at der faktisk var unger på vej.  

- Jeg måtte vente på, at mor forlod reden. Så lagde jeg mig på maven for at tjekke hulen. Men når jeg nærmede mig hulen, blev mor sur, så jeg var nødt til at bede en anden dyrepasser om at holde vagt, så hun ikke angreb mig, forklarer Francois Lemonnier og tilføjer:     

- Det gør moren for at beskytte ungerne, for hun opfatter mig som et rovdyr, for eksempel en slange, der vil tage æggene.

Må væbne sig med tålmodighed
Det varer lidt, før gæster i GIVSKUD ZOO får mulighed for at ungerne hos soldateraraerne.

- Deres vinger er ikke vokset ud, så de kan ikke flyve. De er ret hjælpeløse den første tid, så der fodrer forældrene dem inde i hulen. Først når de bliver nogle måneder og er flyveklar, regner vi med, at de kommer ud i anlægget, så det er muligt at se dem, siger Francois Lemonnier.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.