Åbent i dag: 10-17

To nye kapivarer er rykket ind

02. januar 2020
To nye hun-kapivarer er kommet til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Da det kan være vanskeligt at lukke kapivarer sammen, tog det lidt tid, før de mødte parkens han. Men sammenlukningen gik over al forventning.

Kapivarerne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA går i det sydamerikanske område på safarituren rundt i parken. De deler anlægget med guanacoer og nanduer. Og nu er anlægget blevet to dyr rigere i form af to kapivarer fra Odense Zoo.

- Vi har hentet de nye ind, fordi vi gerne vil have flere kapivarer og øge muligheden for en avlsgruppe. Vi har i en periode kun haft vores ene han, Så da Odense Zoo havde et par hunner i overskud, slog vi til, så vi kunne sætte dem sammen med vores han, siger dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen. 

Svært at sammensætte en flok
Kapivarer kan være temperamentsfulde, og introduktion af nye dyr til hinanden kan give udfordringer. Arten er verdens største gnaver, vejer over 50 kg og har store skarpe fortænder. Så dyrene er i stand til at give hinanden alvorlige skader, og derfor var der brug for is i maven samt en god plan, inden introduktionen gik i gang.

- Da hunnerne ankom, gav vi dem i første omgang ro og chancen for at se de nye omgivelser an – både inde og ude. Dyrepasserne holdt løbende øje med både dem og vores han for at vurdere, hvornår det ville være godt at introducere dem for hinanden, fortæller dyrlægen og tilføjer:

- Da de følte sig nogenlunde sikre på, at dyrene var klar til næste skridt, lukkede de hunnerne sammen med hannen i vores store udeanlæg. Og det gik over al forventning; der var ingen sammenstød af nævneværdig grad, og siden sammenlukningen har de tre kapivarer fulgtes rundt sammen.

Ditte-Mari Sandgreen er lettet over, at sammenlukningen var så stor en succes,

- Det er før set, at kapivarer kan være meget aggressive og simpelthen slå hinanden ihjel, når de møder nye. Og det er ikke nødvendigvis fem minutter efter, de har fået øje på hinanden at aggressionen opstår, men nogle gange flere dage efter. Men i dette tilfælde gik det så nemt – og det er klart, at det også efterlader håb om, at de kan få unger på sigt.  

 

 


 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.