Åbent i dag: 10-18

To kuld løveunger født i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA

16. januar 2022
Denne vinter er der i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA født syv løveunger fordelt på to kuld - et med to unger og et med fem unger.

Vinteren har budt på to fødsler i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs løvestalde.
Før jul kom to unger til verden i den stald, der ligger ved anlægget, som gæster kan se til fods. Her var det et lille kuld med kun to unger, en han og en hun.
Og efter nytår kom fem unger til verden i den stald, som hører det til store anlæg, hvor gæster kører rundt i bil. Denne gang var der tre hanner og to hunner i kuldet. 

- Jeg har tilset alle ungerne, tjekket for ganespalte, tjekket ører og chipmærket dem. Og de lader til at have det godt. De har en fin størrelse, og tager godt fra af mælk hos deres mødre. Begge mødre er også erfarne og har fået unger før, så de er gode til at tage sig af de små unger, fortæller dyrlæge i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen. 

Unger alene med mor
I naturen søger drægtige løvinder væk fra flokken, når tiden for fødsel nærmer sig.
I GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA kopieres denne praksis ved, at drægtige løvehunner sluses fra flokken før fødslen, så de kan føde i ro og mag, og så de nyfødte unger kan få en rolig tid sammen med deres mor. 

- Vi har opsat en afskærmning i staldene, som mor og unger kan være bagved og få lidt ro, nærmest som en lille hule. Det er tydeligt, at moren er glad for dette, fordi hun derved har styr på, hvor ungerne er, samtidig med at hun kan holde øje med omgivelserne, siger dyrlægen. 

Først når ungerne bliver større skal de møde parkens andre løver. 

Vil opbygge stor løveflok
Fødslen af ungerne er en glædelig begivenhed. Tidligere har GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA haft en meget stor løveflok, men et generationsskifte betyder, at der lige for tiden ikke er så mange løver.
I stedet er parken ved at lægge an til at opbygge en ny stærk flok. 

- Vi sidder med stambøgerne for de afrikanske løver i det europæiske avlssamarbejde, og vi vil rigtig gerne styrke avlen med den truede art. Derfor er det dejligt med flere unger, som kan indgå i avlsarbejdet, og så vi kan udvide vores flok på sigt, forklarer dyrlægen og tilføjer:

- Selvom løver er sociale flokdyr, kan man ikke bare lukke tilfældige dyr sammen. For at opbygge en løveflok kan det kun ske ved hjælp af fødsler af nye løver. Derfor er det vigtigt med disse nye skud på stammen. 

I alt har GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA 17 løver fordelt i to stalde og anlæg.
Det bliver muligt for gæster at møde de nye løveunger i vinterferien i uge 7, hvor man kan tage med på tur bag kulisserne i parken. 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Mød os på Naturmødet
23. maj 2024
I disse dage kan du møde GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA på Naturmødet og høre om dyreparker og akvariers ind…
Fondsstøtte gør en forskel for afrikanske skolebørn
23. maj 2024
Givskud Zoo Naturfond har igen ydet støtte til den afrikanske sammenslutning PASA, der betyder, at hundredvis af af…
Nu kommer taget op
21. maj 2024
Verdensmålsarenaen i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA kommer nu et skridt videre mod den endelig overdækning. Fundamente…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.