Åbent i dag: 10-17

To kapivar-unger født

17. april 2015
Den 10. april blev to kapivar-unger født. Det betød, at dyrepasserne måtte ændre planer.

Den 10. april havde dyrepasserne i GIVSKUD ZOO egentlig planlagt at lukke vores kapivarer ud af vinterkvarteret. I løbet af vinteren har dyrene holdt til i stalden, hvorfra de har haft adgang til et mindre overdækket udendørs område. Nu hvor vejret er blevet varmere, var det blevet tid til at lukke dem ud på det store Sydamerika-område. Derfra har de adgang til stalden, hvor de kan søge ly på kolde eller våde dage.

Fra fire til seks
Dyrepasserne var imidlertid nødt til at ændre planer på dagen. De mødte nemlig på arbejde til en glædelig overraskelse: Inde i boksen var de fire kapivarer blevet til seks. De to nyfødte blev en del af en familiegruppe, der i forvejen består af forældrene og to unger fra september sidste år.
Dyrepasser Christina V. Kolbæk fortæller:
- Når vi kommer for at se til kapivarerne om morgenen, så ligger moren og de fire unger tæt sammen og putter. Med de to mindste tættest på mor. Hannen ligger som regel for sig selv lidt længere væk.

Fødsler året rundt
I naturen i Sydamerika yngler kapivaren hele året, så det er ikke usædvanligt med fødsler på forskellige årstider. De fleste parringer finder dog sted i maj inden regntiden, så ungerne bliver født i september og oktober. Hunnen er drægtig i ca. 5 måneder, så hun kan lige nå to kuld om året.

Græsæder
Navnet kapivar er et indiansk ord, der betyder "græssets herre". Det skyldes, at dyret i naturen græsser på land om morgenen og aftenen. I dagtimerne opholder den sig i floder og sumpe, uden for de fleste fjenders rækkevidde, og æder vandplanter. I GIVSKUD ZOO er der jo ingen fjender, så kapivarerne ses mest på land, men man kan også opleve dem i svømme i søen og forsvinde ned under vandoverfladen.   

Oplev ungerne
Da vejret stadig er lidt lunefuldt, og vi risikerer lave temperaturer om natten, blev den planlagte udlukning 10. april altså udskudt. De to små er nemlig mere sårbare over for kulde end deres ældre søskende og forældre. Det varer derfor lidt endnu, før den lille familie kan ses på safarituren.

Se videoen af de to nyfødte unger, deres mor og en af de ældre søskende: 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.