lukket

To bongoer sendt til Frankrig

18. maj 2017
Det krævede mange hænder, da bongoerne skulle gøres klar til transport.To hunbongoer har forladt GIVSKUD ZOO for at blive en del af en helt ny flok i en zoo Frankrig.

Flokken af bongoer i GIVSKUD ZOO er i de senere år vokset til en pæn størrelse, fordi der har været succes med avlen. Det betyder, at der var dyr nok til at sende nogle til en anden zoo, som også gerne ville have bongoer. Og i denne uge kom flyttedagen for to af dem.  
Forud for rejsen bedøvede GIVSKUD ZOOs egen dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen antiloperne, så de kunne blive sundhedstjekket. Og så de kunne blive løftet ind i den trailer, der skulle fragte dem til deres nye hjem.
Bongoer er sky, og den ene af antiloperne blev da også lidt urolig under flytningen, fordi der var mange mennesker, så der var en masse uvant aktivitet i stalden. Men ellers gik opgaven med at rykke dem fra stald til trailer fint. Og på køreturen til Frankrig fik de lov til at stå sammen for at skabe ro.

- Selv om bongoer er nervøse dyr, sker der for det meste det, at så snart lastbilen begynder at køre, slapper dyrene af. Det er lidt det samme som en baby i en barnevogn, siger biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

En del af en ny flok
Det er Zoo de la Boissière du Doré nær Nantes, der har overtaget de to bongoer fra GIVSKUD ZOO. Det er en niårig hun og hendes etårige unge, som også er en hun. Og i Frankrig har man længe glædet sig til at modtage parret.   

- De har haft anlægget til bongoerne klart i et stykke tid, så de var ivrige efter at modtage dyrene. De to bongoer skal være en del af en helt ny flok på i alt fire hunner, fortæller Kim Skalborg Simonsen.

Plads til en ny han
Med de to bongoers afgang bliver der plads til nye dyr i parken. Og Kim Skalborg Simonsen, som har det brede overblik over bestanden af dyr i GIVSKUD ZOO, vil gerne have, at en ny han-bongo bliver føjet til flokken.

- Vi mistede den, vi importerede fra England sidste år. Så vi er i dialog med koordinatoren for bongoer om en ny han, så vi fortsat kan sikre den gode avl i GIVSKUD ZOO, siger Kim Skalborg Simonsen.

Den type bongo, der er i GIVSKUD ZOO, højlandsbongoen, er ekstremt truet. Den findes kun i et bestemt bjergområde i Kenya, og der er ikke mange flere end måske 100 dyr tilbage i naturen.
Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sulawesimakakunge får navnet Taia
31. januar 2023
Det nyeste skud på stammen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sulawesiflok er en lille hun.
Oplev GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA til fods i vinterferien
30. januar 2023
I vinterferien fra lørdag den 11. til og med søndag den 19. februar 2023 slår GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA port…
Mød medarbejderne – køkkenchefen
27. januar 2023
Her i 2023 kan du i en artikelserie møde nogle af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs medarbejdere. Mange tror måske, at d…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.