Åbent i dag: 09.30-19

Tak for hjælpen til pingvinerne

05. december 2022
Gennem sæsonen har gæster kunnet købe ynglehuler til humboldtpingviner i Peru, og det salg er gået rigtig godt.

Formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Morten Hechmann Andersen, sender på vegne af parken en stor tak til alle de gæster, der i årets løb har doneret penge til indkøb af kunstige ynglehuler til humboldtpingviner i Peru;

- Vi er utrolige glade for vores gæsters vilje til at hjælpe de sårbare humboldtpingviner. Deres støtte har betydet, at vi har indsamlet godt 10.000 kroner til indkøb af over 100 ynglehuler til pingviner. Og samlet har vi sendt over 6.200 dollars afsted fra Givskud Zoo Naturfond og fra indsamlingen blandt vores gæster for at hjælpe fuglene. 

Pengene går til projektet Punta San Juan, som arbejder med at beskytte og forske i humboldtpingviner i et naturreservat i Peru. Og også herfra er taknemmeligheden stor.

- Vi er rigtig glade for bidraget, for mange pingviner mangler ynglehuler, og bidraget fra Givskud Zoo Naturfond betyder, at vi kan gøre en stor forskel for pingvinerne. De ynglehuler, der er ydet støtte til, vil blive produceret næste år, så vi kan opstille dem og gøre dem klar til næste ynglesæson, fortæller lederen af Punta San Juan-projektet, Suana Cárdenas Alayza.

Indsamling til den sårbare art fortsætter
Da GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i år åbnede sit store anlæg til humboldtpingviner, blev der opstillet skilte for at formidle om, at humboldtpingviner i Peru mangler ynglehuler, fordi deres habitat er presset af menneskelig indblanding, blandt andet fordi lokalbefolkningen høster guano (afføring fra fugle, red.) og fisker i de områder, hvor pingvinerne lever.
Det betyder, at pingviner må ruge på æg og opfostre unger på udsatte steder, hvilket går ud over bestanden, og derfor betragtes arten som sårbar.
Indsamlingen i parken betyder, at Punta San Juan-projektet nu kan hjælpe mange pingviner med at få en kunstig ynglehule – og dermed forbedre mulighederne for, at nye pingvinunger kan vokse op og styrke bestanden i naturen.

- Vi har besluttet at fortsætte med støtten fra Givskud Zoo Naturfond til Punta San Juan-projektet næste år, og vi håber, at vores gæster også vil fortsætte med at hjælpe humboldtpingvinerne i Peru, siger Morten Hechmann Andersen.

Hvis du vil donere DKK 90,- til en kunstig ynglehule til humboldtpingvinerne i Peru, kan du gøre det gennem Givskud Zoo Naturfond, hvor alle bidrag går ubeskåret til naturbevarelse. Donationer kan indbetales via MobilePay 858878.

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.