Åbent i dag: 09.30-19

Tæt kontakt hos bjørnene

04. oktober 2019
I de seneste dage har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs brillebjørne-par udvist stor interesse for hinanden og leget meget sammen. Det betyder ikke, at der er unger lige om hjørnet, men det er gode tegn.

Hunnen Nazca har udvist begrænset interesse over for hannen Raymi, siden de begge kom til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA for et par måneder siden. Hun viste tydeligt, at hun ikke ville have ham for tæt på, og han sørgede for at holde afstand til hende.
Men i de seneste dage er der sket et skifte i bjørneanlægget.

- Raymi og Nazca har været meget interesserede i hinanden. De har været legesyge og tumlet rundt i anlægget, og det har vi ikke set før, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Ikke nødvendigvis brunst
Jersey Zoo, som har sendt Raymi til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, har også før oplevet en lignende adfærd hos dyrene. Ifølge personalet i Jersey har de observeret legesyge og energiske bjørne i perioden lige op til parring.

- Det betyder ikke, at vi kan fastslå, at Nazca er på vej i brunst lige nu, eller at vi kan vente unger til næste år. Begge bjørne er lige i underkanten af at være kønsmodne, og vi regner med, at det først sker inden for det næste halve til hele år. De fleste brillebjørnes brunst er om foråret, så vi regner ikke med noget lige nu. Men det er jo rart at se, at der sagtens kan være god, tæt kontakt mellem de to brillebjørne, siger Kim Skalborg Simonsen.

Håbet på sigt er unger
Nazca og Raymi er de højst rangerende brillebjørne i det europæiske avlssamarbejde, og derfor er det gode tegn, at de nu udviser interesse for hinanden, lyder det fra biologen:

- Det er klart, at vi håber, at bjørnene på sigt kan få unger, og de seneste dages leg og interesse for hinanden tyder på, at det godt kan være en mulighed i fremtiden.

 

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.