Åbent i dag: 10-17

Sulawesimakakkerne tog udeanlæg i brug

13. juni 2017
Efter længere tids ombygning blev det store udendørs anlæg til sulawesimakakker endelig taget i brug. Og det gik rigtig godt, for aberne så ud til at være særdeles tilfredse med deres nye område.

Dyrepasser Jette Nørgaard lader lågen glide op, så de to sulawesimakakker kan smutte gennem løbegangen fra deres indendørs anlæg og ud i det store nyetablerede udeanlæg. 


- Melfi og Sami. Kommer I?, kalder Jette Nørgaard efter de to hunner.

Melfi løber hurtigt ud. Sami er lidt mere tilbageholdende. Men følger snart efter. Og ifølge Jette Nørgaard, som til daglig passer sulawesimakakkerne, går udlukningen over al forventning.

- De kunne ligeså godt bare have siddet ved lågen og kigget ud - uden at løbe ud. Men det gjorde de heldigvis ikke. De fik virkelig fart på, siger hun.   

Længe undervejs
GIVSKUD ZOO fik sulawesimakakkerne sidste år. I den første tid har de boet i et anlæg ved P1. Men det har hele tiden været planen, at de skulle overtage det gamle chimpanseanlæg. For nogle måneder siden flyttede de så ind i huset. Og nu er udeanlægget endelig bygget færdig til, at de kan være der.
Udeanlægget er stort og rummer et klatrestativ af bambusstænger. Her er plads til flere aber - og det er også håbet, at flere kan komme til. De to hunner har nemlig fået fjernet deres implantater, der forhindrede dem i at komme i brunst og blive drægtige. Og når de sender de rigtige brunstsignaler, skal de lukkes sammen med hannen. Indtil videre er de nødt til at være adskilt, da hanner kan være hårde ved hunner, hvis ikke de udviser brunsttegn.

Undersøger det hele
Ved første udetur i det nye område fører Melfi an og Sami følger lige bagefter.

- De virkede lidt bange for lågen, lige da de skulle rende gennem dem. Men ellers spurtede de bare ud. Og de kom også godt ned ad bambuslabyrinten. Så de har taget rigtig fint imod det. De er nysgerrige og undersøger det hele. Så det er rigtig godt, siger Jette Nørgaard.

Lågen til det indendørs anlæg vil stå åben i den næste tid, så aberne selv kan vælge, om de vil være inde eller ude. Gæster i GIVSKUD ZOO kan opleve dem begge steder.  


Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.