Åbent i dag: 10-16

Sulawesimakak er desværre død

14. oktober 2022
En af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs hun-sulawesimakakker er død som følge af rektalprolaps.

Dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen rykkede ud med det samme, da det blev opdaget, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sulawesimakak Melfi havde væv hængende ud bagfra.
Dyrlægen kunne hurtigt konstatere, at der var tale om et stort rektalprolaps, det vil sige endetarmen, der var blevet skubbet ud gennem anus:

-Da jeg ankom til stalden, var alvoren og det akutte i situationen tydelig. Melfi havde det rigtig skidt, bevægede sig unormalt rundt og virkede meget påvirket. Så vi isolerede hende fra flokken og fik hende bedøvet med det samme. Undersøgelsen viste, at hun havde en meget stor rektalprolaps, som det, trods en del udfordringer, lykkedes at få tilbage på plads i bughulen. Desværre blev Melfi mere og mere svag undervejs, og hun fik hjertestop til sidst i proceduren og døde.

Rektalprolaps forekommer både hos dyr og mennesker. Årsager hertil er ikke altid let at identificere og kan skyldes en kombination af faktorer i muskulatur, fordøjelse og konsistens af afføring.

- Vi kan ikke sige præcis, hvorfor Melfi har fået det. Men rektalprolaps er ikke ukendt hos aber og kan nogle gange behandles med succes, siger Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Andre gange, som i Melfis tilfælde, kan prolapsen blive så stor, at det bliver for meget for dyrets kredsløbssystem. Hendes krop gik i chok, og når vi samtidig blev nødt til at bedøve hende for at hjælpe hende og give en chance, blev det for meget for hendes hjerte.

- Det er rigtig ærgerligt, at hun ikke overlevede, og vores hurtige indsats for hende ikke var nok. Vores avlshunner har en vigtig rolle i abeflokken, og Melfi var en velfungerende hun, som også dyrepasserne var glade for. Det er dog trods alt en trøst, at hendes sidste unge nu er så stor at han kan klare sig fint uden hun er der.

Efter Melfi ikke er i flokken mere er der nu ni sulawesimakakker i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA; hannen Wira, de tre hunner Tawa, Sami og Sura – samt ungerne Melvin, Samuel, Tarik, Sunah og Sari.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Velkommen til hangiraffen Safi
20. september 2023
En ny ung giraf er rykket ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Planen er, at han skal være parkens nye avlshan.

25 år som dyrepasser - tillykke
19. september 2023
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men Jette Nørgaard, dyrepasser i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, kan…
Brænder brændenælder dyr?
13. september 2023
Kort sagt; ja. Men dyrene er dog nogenlunde godt beskyttet mod de grønne blade. 
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.