Åbent i dag: 09.30-19

Store besparelser på energien

14. november 2019
For et par år siden søsatte GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA et større energiprojekt både for at spare penge og udlede mindre CO2-udledning. Nye undersøgelser har vist, at på trods af at forventningerne til besparelse ikke lever op til det projekterede, så har omlægningen alligevel været en stor succes.

I 2017 søsatte GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA et større energirenoveringsprojekt i parken, der skulle munde ud i store besparelser både i forhold til miljø og økonomi. Lyskilder, ventilationsanlæg og oliefyr blev skiftet ud. Der blev anlagt et stort solcelleanlæg og et nyt energistyringsværktøj blev taget i brug.
Ifølge planen skulle foranstaltningerne, som blev etableret i samarbejde med firmaet SustainSolutions, betyde, at parken ville kunne spare op mod 140 ton CO2 årligt – eller det der svarer til strømforbruget hos familier i 88 parcelhuse.
Nu har flere studiegrupper fra Aarhus Maskinmesterskole undersøgt, om resultatet har levet op til forventningerne. Det viser sig, at besparelsen visse steder ikke har nået det forventede niveau – men energirenoveringsprojektet har dog stadig medført store miljømæssige og økonomiske besparelser.

- Parkens energiforbrug er en meget kompleks størrelse, og jeg vidste godt, at leverandørernes optimistiske forventninger ved opstarten af projektet ikke helt kunne leve op til det reelle resultat. Men det vigtigste er, at vi har haft succes med projektet, og den energi, vi har sparet, er ganske omfattende, siger direktør i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Richard Østerballe.  

Undersøgelser i flere stalde
Studiegrupperne fra Aarhus Maskinmesterskole har i hold undersøgt flere stalde og anlæg i parken. De har været forbi giraf- og savannestalden, odderanlægget, lemurstalden, gorillastalden og næsehornsstalden.
Samlet set har energibesparelserne ligget på omkring 60 til 80 %. Det betyder, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har reduceret den årlige udledning af CO2 med næsten 100 tons.

- GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har til formål at formidle om natur og være med til at bevare dyr og natur, og så er vi selvfølgelig forpligtet til at gøre alt, hvad vi kan for også at have en bæredygtig og miljøvenlig drift. Derfor er det godt at se tallene og effekten af vores energioptimering. Og vi fortsætter i sammen miljørigtige retning, når vi fremover skal anlægge nyt i parken, siger direktøren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.