Åbent i dag: 09.30-19

Stor interesse for event om skeletter

18. oktober 2017
Et par dage af efterårsferien er gået. Og det er tydeligt, at GIVSKUD ZOOs ferietema om skeletter vækker interesse, for masser af gæster har allerede været forbi lokalet med event-aktiviteter og lært mere om skeletter.

- Ej, er det ikke en kat? Jeg har faktisk aldrig tænkt på, hvordan sådan et skelet ser ud, lyder det fra en gæst, som sammen med familien nærstuderer nogle forskellige skeletter og kranier i Oddersalen i GIVSKUD ZOO. 

I modsatte ende af lokalet er en gruppe gæster optaget af et exoskelet fra en fugleedderkop. Der er både væmmelse og fascination at spore.
Og ved to langborde samles større grupper og giver sig i kast med puslespil, der skal blive til et menneskeskelet.
Biolog og formidler i GIVSKUD ZOO, Susanne Toft Henriksen, cirkulerer rundt og fortæller og demonstrer for gæsterne. Og de lytter opmærksomt.

- Det går rigtig godt. Gæsterne bruger megen tid på aktiviteterne, siger Susanne Toft Henriksen, som har stået for at arrangeret eventen "Skeletter i efterårsferien" i GIVSKUD ZOO.

Målet om læring opfyldt
Traditionen tro bliver der i efterårsferien sat fokus på et bestemt emne. I år er temaet skeletter. Indre og ydre. Faste og flydende. Store og små. Bestående af kalk, brusk eller noget helt tredje. Der findes flere forskellige typer skeletter hos mennesker og dyr, og det kan gæster lære mere om. Der er både plancher, modeller i alle størrelser og opgaver i event-lokalet. Og interessen for emnet er stor, lyder det fra Susanne Toft Henriksen:

- Man kan godt mærke, at det der med skeletter både er fascinerende og lidt uhyggeligt. Gæsterne lytter meget, og det er godt at se deres store interesse for aktiviteterne. Og så får det børn og voksne til at snakke godt sammen og undersøge tingene, så de tager en masse læring med herfra. Der er mange 'aha'-oplevelser. Og det var en af ambitionerne med eventen.

Viden og en god oplevelse
Der er en konstant strøm af gæster til og fra lokalet med eventen.
En af de mere populære aktiviteter blandt børn er at nærstudere uglegylp. Her kan de prøve at finde små knogler fra de dyr, som ugler har spist.
Der bliver også løftet mange gange på en lårbensknogle fra en elefant, hvor gæster så kan forsøge at gætte vægten.

- Det, der glæder mig allermest, er, at gæsterne bliver længe og virkelig fordyber sig. Så jeg håber og tror, at de går herfra med en god oplevelse og mere viden i rygsækken, siger Susanne Toft Henriksen.

Eventen om skeletter varer hele efterårsferien - fra den 14. til den 22. oktober.   

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.