Åbent i dag: 10-18

Stor interesse for de små insekter

26. august 2017
Lørdagen igennem var der masser af aktivitet ved eventteltet. Mange lagde vejen forbi for at se nærmere på de små dyr. Weekendens event om insekter i GIVSKUD ZOO er en stor succes. Masser af gæster vil gerne se nærmere på de fascinerende skabninger, og både små og store er også meget begejstrede for smagsprøverne.

- Husk, hvis I ser nogle insekter, så få dem med i nettene, så vi kan snakke om dem.

Biolog Jens Thorving Andersen er på dagens tredje tur i mosen med gæster i GIVSKUD ZOO. De omkring 30 børn og voksne er meget engagerede og lytter opmærksomt til fortællingerne om insekter.
Sådan har det også været på de foregående ture, lyder det fra tovholder på weekendens event om insekter, biolog i GIVSKUD ZOO, Jakob Hemdorff:

- Gæsterne er meget interesserede. De spørger om insekterne, og de vil gerne holde de eksotiske insekter, vi har med herned og se nærmere på dem. Så jeg tror, at rigtig mange får lært lidt om insekter i dag, fortæller han. 

Udover at komme med på tur i mosen kan gæster kigge nærmere på insekter i mikroskop, deltage i konkurrencer, og de kan også bygge deres egne insekthoteller. 

Smagsprøverne hitter
En af de ting, der vækker ekstra opmærksomhed ved eventen om insekter, er smagsprøverne. Gæster har nemlig mulighed for at smage på både knækbrød med insektmel, stegte græshopper og buffaloorme samt melorme med krydderi.

- Det smager fint, siger Leif Laursen fra Ry, som er på besøg i GIVSKUD ZOO med sin familie.

- Jeg er også nysgerrig og har smagt mange mystiske ting. Så at spise insekter afskrækker mig ikke. Det er på ingen måde væmmeligt. Jeg tror, det er ideen om, at det er ulækkert og uvant, der skræmmer nogle fra det. Og så måske konsistensen, som folk ikke bryder sig om. Men det smager fint, og konsistensen er jo bare knasende ligesom chips. Der skal dog noget til, før man kan blive mæt af dem, for de fylder jo ikke så meget, siger Leif Laursen.

Biolog Jakob Hemdorff er rigtig glad for den positive modtagelse af insekt-smagsprøverne.

- Stort set alle, der har været forbi vores event-telt, har smagt på insekterne. Især børnene er nysgerrige, og de spiser mere end ventet, siger Jakob Hemdorff og tilføjer:

-  Det er rigtig godt, hvis mange får øjnene op for insekter. De er nemlig næringsrige, og produktionen vil ikke være så hård for naturen, som produktion af oksekød er. Så insekter kan være et godt bud på fødevarer i fremtiden. Det er blandt andet noget af det, vi forsøger at formidle med eventen her.

Flest edderkopper i fælderne
Tilbage på turen i mosen er biolog Jens Thorving Andersen ved at snakke med børnene om insekter. Og det bliver også til et sidespring med formidling om edderkopper. For der er røget flest edderkopper i de opsatte fælder. Blandt andet fortæller biologen, at når edderkopper vokser, smider de deres ydre skelet.

- Så hvis man finder en stor, død edderkop derhjemme, kan det være, at det faktisk bare er en skal. Og så tænker man jo - eller mor gør i hvert fald - er den død? Eller har edderkoppen smidt skallen og vokset sig større?

For en god ordens skyld - og for ikke at skræmme mødrene - får Jens Thorving Andersen lige fortalt, at hvis man skal se, om edderkoppen er død, eller om det bare er en skal, så skal man kigge på benene. Hvis de er lukket helt sammen, så er det en død edderkop. Hvis benene stritter, går der måske en meget stor edderkop rundt i huset.


Eventen om insekter fortsætter i GIVSKUD ZOO i morgen, søndag den 27. august 2017.   

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Endnu en edderkopabe er født
09. juni 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i juni måned fået endnu en brun edderkopabe føjet til flokken.
Børneshow: Beat og Brøl i Dinosaurland
06. juni 2023
Dinosaurglade børn kan glæde sig til et underholdende musikalsk show i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, hvor k…
Odderunger fylder tre uger
05. juni 2023
Om et par dage er det tre uger siden, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kæmpeodderpar fik unger, og både store og sm&…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.