Åbent i dag: 10-17

Støtte til sydamerikanske pingviner

22. februar 2022
Givskud Zoo Naturfond har sendt støtte til et projekt, der arbejder med forskning i og med at beskytte leveområderne for humboldtpingviner i Sydamerika.

I 2021 kunne gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA opleve parkens nye art; humboldtpingviner.
Arten betragtes som sårbar, og antallet af individer i naturen er faldende.
Da GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har bevaring af truede dyrearter som et af sine hovedformål, har parkens naturfond, Givskud Zoo Naturfond, valgt at støtte Punta San Juan, som er et reservat i Sydamerika, hvor der arbejdes med at beskytte en større koloni af humboldtpingviner mod forstyrrelser.

- Punta San Juan er hjem for den største pingvinkoloni i Peru. Men på grund af menneskelig aktivitet er disse pingviner og alle de andre dyr, der lever i dette område, under et stort pres. Ved at støtte Punta San Juan Project er vi med til at beskytte pingvinernes leveområde.  Programmet arbejder også med forskning og med at forstå det økosystem, som pingvinerne er en del af. Samtidig kan forskningen bidrage til, at vi i dyreparker får mere viden og bedre kan arbejde med humboldtpingviner, siger biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.  

Økonomisk støtte og formidling i parken
Givskud Zoo Naturfond har sendt 5.000,- USD afsted til reservatet, hvor den store humboldtpingvin-koloni bliver beskyttet og man forsøger at minimere forstyrrelser fra mennesker.
For det er netop menneskelig indblanding, der presser pingvinerne; lokale høster nemlig guano, som bruges til gødning, og de forstyrrer dermed pingvinernes yngleområder.
Udover den økonomiske støtte prøver parken også at gøre en forskel i det daglige gennem formidling til gæster og skoleelever.

- Når vi starter med en ny dyreart i et nyt anlæg, som vi gør med humboldtpingvinerne, vil vi meget gerne koble det op på et bevaringsprojekt i naturen. Vi formidler om dyrene og deltager i avlsprogrammerne, men via disse projekter kan vi også gøre en indsats lokalt hvor dyrene lever, siger Kim Skalborg Simonsen.

Naturfonden har tidligere støttet lignende hjælpeprojekter for andre truede arter i naturen blandt andet sulawesimakakker i Asien og brillebjørne i Sydamerika.


Du kan læse mere om Punta San Juan her: http://us.puntasanjuan.org/html/multimedia.php?categoria=videos

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.