Åbent i dag: 10-17

Spis naturen trak gæster til

28. september 2019
Selvom lørdagens vejr bød på lidt stedvise byger, var der alligevel mange gæster, der lagde vejen forbi eventen Spis naturen.

Høstmarked med handlende med lokale produkter. Spillemænd. Halmlabyrint. Oplæg. Svampeudstilling. Aktiviteter som at kværne mel, presse juice og malke ko. Gode råd og smagsprøver fra eksperter i gourmetmad og vildt.
Det skorter ikke på oplevelser ved weekendens event Spis naturen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Og trods en til tider regnvåd lørdag var markedet godt besøgt, og der var rigtig god stemning.

- Jeg må sige, at jeg er imponeret om besøgstallet, og gæsterne bliver her i lang tid. Vi havde frygtet, at vejrudsigten og meldinger om vådt vejr måske ville holde en del væk. Men gæsterne tager det med godt humør. De er trukket i regntøj og regnslag eller slår bare paraplyen op, når der kommer byger – eller trækker ind i de store telte og hør om produkterne. Og det er dejligt at se dem gå interesserede rundt ved boderne og stille spørgsmål, siger tovholder på eventen og biolog Lasse Stærdal Simonsen.

Vigtigt med fokus på lokale produkter
Eventen om at spise naturen er tænkt både som en ekstra oplevelse til gæster, der lægger vejen forbi parken denne weekend. Og håbet er også, at de både vil tage viden og inspiration med sig hjem.

- Vores eksperter giver gode råd om,, hvilke ting man selv kan plukke i naturen og bruge i særlige retter. Og svampeeksperten fortæller om spiselige og giftige svampe, hvilket jo er essentielt at kende til, hvis man skal på svampejagt, siger Lasse Stærdal Simonsen og tilføjer:

- Og udover denne gode inspiration håber vi, at vores fokus på det at handle lokalt giver inspiration. De fleste danskere tyr til supermarkedet, når der skal ”jages og samles” i dag. De varer, vi finder i supermarkederne, kommer fra hele verden, og nogle gange sejles eller flyves de langt for at nå Danmark. Det udleder masser af CO2, der presser den globale opvarmning. For at skåne miljøet kan det derfor være en god ide at handle lokalt.


Igen i morgen kan man besøge høstmarkedet og opleve de mange aktiviteter. Det foregår mellem kl. 11.00 og 16.00 på P2 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

 

 






 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.